Mergi la conţinutul principal

Curățenie masivă la Căminul de bătrâni “Sfinții Petru și Pavel”

* săptămâna aceasta centrul rezidențial a intrat într-un amplu proces de igienizare, ce cuprinde lucrări de deratizare, dezinfecție și dezinsecție * pe perioada curățeniei seniorii au fost mutați provizoriu în Adăpostul de Noapte din Vidin și centrul de pe  Zambilelor nr. 1A

 

 

 

Căminul pentru persoane vârstnice Sfinții Apostoli “Petru și Pavel” de pe Strada Caraiman nr. 11 a intrat săptămâna aceasta într-un amplu proces de curățenie. Vorbim despre lucrări de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, după cum ne-a declarat Nicoleta Oancea, șefa Direcției de Asistență Socială (DAS) Brăila.

“Conform legii, igienizarea se face din trei în trei luni, există o obligație în sensul acesta. Numai că acum, în acest demers, vorbim de o igienizare mult mai mare. Am zis noi că la «Petru și Pavel» trebuie făcut mult mai mare din punctul acesta de vedere și avem un contract care include și deratizare și dezinsecție”, ne-a spus directoarea DAS Brăila.

Pe perioada curățeniei bătrânii găzduiți în complexul rezidențial au fost mutați în alte două locații. Persoanele nedeplasabile (opt la număr) și cele greu deplasabile au fost duse la punctul de lucru al centrului de pe Strada Zambilelor nr. 1A, iar persoanele deplasabile au fost cazate în Adăpostul de Noapte din Vidin. Aceștia vor fi duși înapoi la “Sfinții Petru și Pavel” săptămâna viitoare, luni, atunci când se va încheia igienizarea.

Șefa Direcției de Asistență Socială ne-a declarat că astfel de lucrări de curățenie se vor face în viitor și la celelalte două centre: Lacu Sărat și Sfânta Maria.

“Avem în plan și pentru celelalte două centre să facem același lucru însă nu anul acesta, la ce efort psihic i-am supus pe bătrâni, pentru că este foarte greu. Ei stând de atâta timp, locuind acolo de atâta timp, este casa lor practic. Și în momentul în care faci o schimbare de genul acesta trebuie să îi anunți cu ceva timp înainte, trebuie să îi consiliezi. Colegii mei de la «Petru și Pavel» au fost foarte aproape de ei în toată această perioadă ca să înțeleagă că această mutare pentru o săptămână este spre binele tuturor și în special al dumnealor. Deci anul acesta nu urmăresc să mai fac și la celelalte cămine, dar avem în plan o etapă de genul acesta. De fapt  urmează să se încheie și la «Sfânta Maria» un contract de genul acesta”, a mai precizat Nicoleta Oancea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro