Mergi la conţinutul principal

Curățenie generală în parcuri și în locurile de joacă ale orașului

* potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, se face curățenie și se spală jocurile educative de tip Playform din toate cele 40 de locuri de joacă administrate * de asemenea, se face curățenie în Parcul Monument, Grădina Publică, Esplanadă, Faleza Dunării, Platoul din fața Primăriei și parcul de la Piața Săracă, de pe Calea Galați

 

Odată cu sosirea toamnei, dar și a noului an școlar, angajații Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila au declanșat curățenia generală în toate parcurile și locurile de joacă ale municipiului, fiind vizate, cu precădere, jocurile educative de tip Playform montate pe suprafețele asfaltate din Parcul Monument, Grădina Publică, Faleză și în cele aproximativ 40 de locuri de joacă și părculețe mai mici.

"Acțiunea face parte din lucrările de întreținere curente, care se fac de două-trei ori pe an. Se spală peste tot. La ora actuală, avem în administrare 40 de locuri de joacă din municipiu, care sunt întreținute de doar opt angajați. În plus, întreținem și parcurile mari: Monument, Grădina Mare, Faleza, Esplanada, Platoul din fața Primăriei, Parcul de la Piața Săracă, precum și alte parcuri mai mici din oraș. La activitatea de spălat platforma sunt relocați patru angajați de la serviciul Playform", ne-a declarat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Prima etapă a programului anual de lucrări de întreținere a jocurilor educative de tip Playform, precum și a parcurilor și locurilor de joacă din Brăila a fost demarată la începutul lunii mai a. c. La fel ca și atunci, angajații SUPAGL spală, cu jet de apă și detergent, jocurile educative din material termoplastic montate pe asfalt, pregătindu-le pentru cei mici. Scopul declarat al celor care administrează locurile de joacă și parcurile este acela de a le stimula copiilor "apetitul pentru mișcare", în condițiile în care noua generație este tot mai atrasă de calculator, iar perioada pandemiei i-a făcut pe toți să stea închiși în casă.

Reamintim că, potrivit conducerii SUPAGL, în ultimii ani, Primăria Municipiului Brăila a alocat peste 100.000 de lei pentru achiziția de jocuri educative pentru copii, furnizor fiind firma "Metalbac", din Bacău, producător al acestui tip de jocuri, care se pot aplica direct pe asfaltul din parcuri și locuri de promenadă. Mai mult, pentru anul 2022, în bugetul SUPAGL Brăila au fost alocați alți 20.000 de lei destinați achiziției de jocuri Playform care au fost sau vor fi montate în ultimele zece locuri de joacă modernizate în acest an.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro