Cupa Presei la TIR: Comanda «Foc!» pentru jurnaliştii brăileni | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cupa Presei la TIR: Comanda «Foc!» pentru jurnaliştii brăileni

• Andreea Iconaru şi Florentin Coman, ambii redactori ai cotidianului “Obiectiv – Vocea Brăilei” au ocupat locurile I, respectiv II, la competiţia organizată de Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” • tot din partea ziarului nostru, au mai participat Marian Gheorghe şi Liliana Nistor, aceasta din urmă trăgând pentru prima oară în viaţa sa cu o armă de foc adevărată • concursul s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Armatei Române, marcată anual pe 25 octombrie

 

Focuri de armă s-au auzit, ieri dimineaţă, din poligonul Cazasu, cunoscut brăilenilor ca poligonul “Vulpea”. Reprezentanţii presei locale brăilene s-au întrecut în gloanţe, strategii de tragere cu arma şi în puncte, în cadrul tradiţionalului concurs “Cupa Presei la TIR”, organizat de către Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române (25 octombrie).

Ziariştii, unii cu experienţă, alţii “boboci” într-ale armelor de foc, s-au strâns în poligon”, în jurul orei 11.00. După instruire, s-a strigat “Foc!”. În cadrul concursului, reprezentanţii mass-media au avut ocazia să mânuiască pistoale TT de calibru 7,65 mm şi pistol-mitralieră de calibru 7,62 mm. În prima parte a competiţiei, s-a tras cu pistolul TT de la o distanţă de 20 metri faţă de ţintă, apoi cu pistolul-mitralieră (p.m.) de la o distanţă de 100 metri. Mai întâi, concurenţii au putut “testa” armele”, pentru reglaj, după care s-a distribuit muniţia din cadrul competiţiei. Totul a fost organizat ca la carte şi milităreşte, că nu degeaba organizatorul a fost Brigada 10 Geniu.

Jurnaliştii nu au fost deloc blânzi cu ţintele, ciuruindu-le. Punctajul final a constat în adunarea punctelor de la ambele trageri cu armele, nefiind clasamente distincte pentru fete şi băieţi. Chiar şi în aceste condiţii, colega noastră Andreea Iconaru a reuşit să se claseze pe primul loc, cu 106 puncte, la o diferenţă destul de mare de locul II. Aceasta a reuşit să ţintească cel mai bine, la pistol TT obţinând 36 puncte, iar la p.m. 70 puncte. De altfel, nu este prima dată când Andreea Iconaru se clasează pe podium la “Cupa Presei la TIR”, câştigând chiar în faţa colegilor care au trecut prin Armată.

Pe locul doi, s-a clasat Florentin Coman, de asemenea redactor “Obiectiv – Vocea Brăilei”, cu un punctaj total de 74. La proba cu TT, acesta a obţinut 17 puncte, iar la p.m., 57. Colegul nostru a adus, de-a lungul anilor, zeci de medalii şi cupe de la astfel de evenimente.

Locul trei i-a revenit lui Alexandru Marin, redactor la “Infobrăila”. Acesta a reuşit să obţină la TT 28 puncte, iar la p.m. 31 puncte, per total 59 puncte.

Din partea cotidianului “Obiectiv – Vocea Brăilei” au mai participat redactorii Liliana Nistor şi Marian Gheorghe. Pentru Lili, aşa cum o alintăm noi, colegii, a fost prima experienţă de acest gen. Deşi a avut emoţii la început, acestea au fost spulberate odată cu primul foc tras în poligon. Ba chiar s-ar putea spune că a prins gustul tragerii cu arma, pentru că şi-a propus să mai participe la competiţiile organizate de forţele locale. Liliana Nistor a reuşit să obţină 10 puncte la pistolul TT şi 16 puncte la p.m. Marian Gheorghe, deşi as într-ale armelor de foc, dat fiind faptul că a făcut armata, a avut o zi nu tocmai favorabilă. Nu a reuşit să prindă podiumul, aşa cum ne-a obişnuit la competiţiile trecute, însă a obţinut un punctaj bun: 34 la TT, 11 la p.m., iar per total 45 puncte.

Ambii au primit diplome de participare din partea organizatorilor, la fel ca ceilalţi concurenţi care nu au prins un loc pe podium.

Lăsând la o parte punctajele şi armele, jurnaliştii brăileni au avut ocazia de a se întâlni şi într-un alt cadru decât acela al conferinţelor de presă, au socializat şi s-au distrat.

Cu ocazia Zilei Armatei Române, transmitem “La mulţi ani!” tuturor militarilor! Manifestările vor continua şi în zilele următoare. Vom reveni cu programul detaliat al activităţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro