Mergi la conţinutul principal

Cupa comunităţilor la fotbal

Elevii din comunitatea elenă, a lipovenilor şi a rromilor, de la şcolile "Nikos Kazantzakis", "Aleksandr Puşkin", "Anton Pann", au participat în această lună, pe parcursul a două săptămâni, la un minicampionat de fotbal, desfăşurat sub genericul "Cupa comunităţilor". La sfârşitul întrecerilor sportive, participanţii au primit diplome şi fiecare comunitate a câştigat drept premiu de participare câte o minge de fotbal. "Cupa comunităţilor" este unul dintre cele zece proiecte de tineret, care a fost aprobat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, în componenţa calendarului de proiecte proprii ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila pentru anul 2012. Activităţile proiectului au început pe 2 mai, prin două meciuri demonstrative, realizate de tinerii sportivi coordonaţi de fostul fotbalist de performanţă prof. Adrian Baldovin, pe terenurile de minifotbal din material sintetic ale bazei sportive DJST din parcul "Monument". "Astfel, în vederea diminuării factorilor de risc, cum ar fi marginalizarea şi excluderea socială a tinerilor din unele comunităţi ale Brăilei, proiectul de tineret «Cupa comunităţilor» a creat posibilitatea pentru tinerii respectivi de a socializa, de a cunoaşte modul de viaţă, educaţia, obiceiurile şi de a petrece timpul liber într-un cadru organizat", a declarat Neculai Pascu, consilier de tineret.
Finanţarea acestui proiect a fost aprobată în luna aprilie de către ANST, prin adresa oficială care a cuprins tipurile de cheltuieli pentru proiectele de tineret ce se vor desfăşura la nivelul judeţului Brăila pentru perioada aprilie - decembrie 2012. "În afara acestor cheltuieli aprobate nu vor mai primi finanţare la Brăila decât proiectele de tineret care obţin aprobarea conducerii ANST, conform Ordinului preşedintelui ANST nr. 110, din 31 ianuarie 2012", a precizat Neculai Pascu.
Colaboratori în derularea acestui proiect destinat tinerilor cu talent sportiv, dar cu posibilităţi materiale reduse sunt: Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Palatul Copiilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, personalităţi sportive ale Brăilei, comunităţile elenă, a rromilor, a lipovenilor, şcolile "Anton Pann", "Nikos Kazantzakis" şi "Aleksandr Puşkin.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro