Mergi la conţinutul principal

CUP „Dunărea” Brăila SA a semnat un contract în valoare de 62.9 milioane lei lei

• este vorba de executarea unor lucrări de înființare și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă în UAT Făurei, Mircea Vodă, Galbenu, Vișani și înființarea sistemului de canalizare în UAT  Mircea Vodă, pentru a asigura conectarea la serviciile de alimentare cu apă și canalizare valoarea totală a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila, implementat de CUP „Dunărea” este de 1.385.022.604,06 lei

 

Compania de Uitilități Publice (CUP) „Dunărea” SA, beneficiar al Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 - 2020, finanțat prin POIM, a semnat, la data de 28 februarie, un nou contract execuție lucrări, în valoare de 62.915.787,66 lei, fără TVA.

Este vorba de CL7 - CL7 - Execuție lucrări rețele de alimentare cu apă ale UAT Făurei, UAT Mircea Vodă, UAT Jirlău, UAT Galbenu, UAT Vișani și Canalizare UAT Ianca, UAT Făurei, UAT Mircea Vodă, UAT Jirlău, UAT Surdila Găiseanca - LOT 1; Execuție lucrări rețele de alimentare cu apă la UAT Făurei, UAT Mircea Vodă, UAT Galbenu, UAT Vișani și rețele de canalizare UAT Mircea Vodă.

Antreprenor: Asocierea EURO BUILDING SRL (Lider de Asociere) și HYDROSTROY AD (Asociat). Obiectivul contractului constă în executarea unor lucrări de înființare și reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă în Unitățile Administrativ-Teritoriale Făurei, Mircea Vodă, Galbenu, Vișani și de înființare a sistemului de canalizare în Unitatea Administrativ-Teritorială Mircea Vodă, pentru a asigura conectarea întregii populații la serviciile de alimentare cu apă și canalizare centralizate.

Durata contractului semnat recent este de 84 luni (24 luni execuție, începând cu data notificată în Ordinul Administrativ de Începere  60 luni perioadă de notificare a defectelor).

Obiectul contractului include:

A. Lucrări pentru rețeaua de alimentare cu apă: reabilitarea conductei de aducțiune apă potabilă Făurei - Jirlău (9.694m); înființarea conductei de aducțiune Jirlău-Sătuc-Galbenu-Pântecani (11.129m); înființarea conductei de aducțiune apă potabilă Vișani-Câineni Băi-Plăsoiu (9.954m); înființarea conductei de aducțiune apă potabilă Vișani-Drogu-Zamfirești (7.641m); reabilitarea rețelei de apă potabilă la Stația de Epurare Ape Uzate Făurei (962m); reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție, inclusiv branșamente în localitatea Mircea Vodă (22.337m); reabilitarea rețelei de distribuție, inclusiv branșamente în localitatea Galbenu (7.967m); reabilitarea rețelei de distribuție, inclusiv branșamente în localitatea Drogu (6.295m); conformare apometre în localitățile Sătuc, Pântecani, Zamfirești, Vișani, Plăsoiu, Câieni-Băi; înființare Gospodărie de Apă în Jirlău; înființare Gospodărie de Apă în Vișani; extindere stație pompare apă potabilă Făurei.

B. Lucrări pentru rețeaua de canalizare menajeră: înființare sistem de canalizare inclusiv stații de pompare apă uzată, conducte de refulare și racorduri în localitatea Mircea Vodă (24.212 m).

CUP „Dunărea” SA se așteaptă ca, în urma efectuării acestor lucrări, se se obțină următoarele rezultate: reducerea numărului de avarii și a întreruperilor în furnizarea apei potabile către consumatori, reducerea pierderilor de apă și implicit a debitului de apă furnizat (reducând astfel costul apei prin reabilitarea rețelei de distribuție în localitatea Jirlău), creșterea gradului de acoperire a serviciilor de canalizare în județul Brăila prin înființarea sistemului de canalizare în localitatea Mircea Vodă.

Contractul este asigurat prin următoarea schemă de cofinanțare: 6% contribuție CUP „Dunărea” Brăila SA, 1,88% buget local, 12,22% contribuție publică națională și 79,9% contribuția Uniunii Europene.

Valoarea totală a Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila, implementat de CUP „Dunărea” este de 1.385.022.604,06 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro