CUP “Dunărea” Brăila vrea să fie mult mai accesibilă contorizarea individuală | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CUP “Dunărea” Brăila vrea să fie mult mai accesibilă contorizarea individuală

• compania are în plan o iniţiativă legislativă care să permită, de exemplu, efectuarea contorizării şi la asociaţiile cu datorii, în contextul în care legislaţia de acum limitează procedura doar la AP-urile cu plata la zi • primul pas în acest sens ar urma să se facă prin Asociaţia Română a Apei, unde sunt membri toţi furnizorii de apă-canal din ţară

 

Este posibil ca, de anul viitor, să se poată contoriza individual şi apartamentele din blocurile care înregistrează datorii la plata facturilor de apă-canal, în contextul în care legislaţia actuală în domeniu permite o astfel de operaţiune doar în cazul asociaţiilor de proprietari cu zero datorii. Directorul general al CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Apei (ARA) - structură patronală care reuneşte toţi operatorii regionali de apă-canal din ţară -, ne-a explicat că militează în cadrul acestei organizaţii pentru realizarea unei iniţiative legislative mult mai permisivă la capitolul contorizare individuală. Sursa citată a precizat că în a doua jumătate a acestei luni ar urma să se reunească toţi membrii ARA, pe lista ordinei de zi a întâlnirii figurând iniţierea şi promovarea unui astfel de demers legislativ. Cum majoritatea membrilor ARA sunt de acord cu ideea, devine doar o formalitate luarea unei decizii comune în cadrul organizaţiei şi, mai departe, iniţierea procedurii de modificare a legislaţiei în domeniul apei, ceea ce înseamnă că, există şanse reale ca, cel mai probabil, în a doua jumătate a anului viitor, să avem o legislaţie care să permită contorizarea individuală şi a apartamentelor din blocuri cu datorii către operatorul de apă-canal.

De precizat că metoda contorizării consumului de apă pe fiecare apartament este singura modalitate viabilă la acest moment care permite izolarea restanţierilor la plata întreţinerii astfel încât doar acestora să li se poată întrerupe furnizarea serviciului de utilitate publică, fără a fi afectaţi şi proprietarii buni-platnici. Lucrarea presupune, în principal, pozarea coloanelor de apă similar reţelei de gaz metan, adică pe casa scării, refacerea traseului de ţevi din interiorul apartamentelor contorizate şi montarea unui apometru, tot pe casa scării. Costul estimativ al unei astfel de lucrări, în cazul unui apartament cu 3 camere, inclusiv contorul inteligent cu citire la distanţă, realizate de CUP Dunărea este de circa 1.500 lei/apartament, plătibil în rate. De precizat că astfel de lucrări pot fi efectuate şi de către alte firme autorizate, costul diferind în funcţie de oferta fiecărei companii. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro