Vinerea trecută s-a dovedit a fi una a "reîntregirii familiei" pentru soţii Liliana şi Titi Sgîrcitu. Ea este arestată la domiciliu, fiind considerată principalul suspect în dosarul "Ahmeya", el este liberat condiţionat din Penitenciarul Focşani, după executarea a trei ani din patru ani şi nouă luni de pedeapsă. Decizia de punere condiţionată în libertate a celui cunoscut drept "primul cămătar" al Brăilei a ajuns la Penitenciarul Focşani vinerea trecută şi tot atunci a fost pusă în aplicare.
O instanţă a decis liberarea acestuia, în urma propunerii făcute de comisia de resort din cadrul închisorii.
Toate acestea, în ciuda faptului că, potrivit DIICOT Bucureşti, care a destructurat Reţeaua "Ahmeya", Titi Sgîrcitu ar fi coordonat afacerea cu reţete false pentru medicamente oncologice şi psihotrope a soţiei sale, chiar de după gratii, beneficiind de conexiune la Internet, laptop şi telefon mobil.
Lângă nevasta arestată la domiciliu
Mai mult, în ziua percheziţiilor DIICOT la Brăila, 21 septembrie, directorul închisorii vrâncene, Adrian Iacob, a fost şi el ridicat de anchetatori şi dus la Bucureşti, ba chiar acasă la el s-au făcut percheziţii. Potrivit DIICOT Bucureşti, "în cazul directorului penitenciarului s-au obţinut indicii privind comiterea unor fapte de corupţie legate de un eventual transfer al deţinutului Titi Sgîrcitu, dar şi de favorizarea acestuia".
Cu toate acestea, instanţa vrânceană, care a analizat cererea lui Sgîrcitu depusă la Comisia pentru Individualizarea Regimului de Executare a Pedepselor Privative de Libertate (de Liberări Condiţionate), a dispus: "Admite propunerea Comisiei şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului. Îi atrage atenţia condamnatului asupra posibilităţii revocării liberării condiţionate în situaţia în care săvârşeşte o altă infracţiune înăuntrul restului de pedeapsă rămas neexecutat".
Aşadar, Liliana şi Titi Sgîrcitu sunt consemnaţi: obligaţi de instanţă să nu ia legătura cu niciunul dintre martorii, inculpaţii sau suspecţii din Dosarul "Ahmeya", să nu părăsească domiciliul - în cazul femeii, iar el să nu încalce legea în niciun fel pe perioada de încercare, având "coadă" de un an şi nouă luni.
De menţionat că în Dosarul "Ahmeya" sunt arestaţi la domiciliu sau sub control judiciar doi medici brăileni şi unul din Bucureşti, care a lucrat tot la Brăila, între care şi fostul şef al Secţiei "Oncologie" din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Cosmin Boldeanu.
Reamintim că Titi Sgîrcitu a fost condamnat pentru şantaj în 2012, pedeapsa de patru ani şi nouă luni fiind rezultatul contopirii mai multor condamnări. El a fost condamnat şi în 2007 de o instanţă de apel din Galaţi, după ce împreună cu "fraţii" a dat un atac în discoteca "Piciul" din Tichileşti. Dosarul din 2012 viza un şantaj cu lovire asupra unui brăilean căruia îi dăduse 8.000 de euro cu camătă. În acel dosar s-au mai adunat alte trei fapte de şantaj similare.