Mergi la conţinutul principal

Cumparati cladirea teatrului, dar nu cu orice pret!

Corpul de cladire in care functioneaza Teatrul "Maria Filotti" trebuie cumparat, dar nu in orice conditii. Este opinia vicepresedintelui Consiliului Judetean Braila, Niculina Moisescu, care se declara uimita de modul in care se vehiculeaza diverse informatii si diverse sume, pe aceasta tema. Moisescu sustine ca detine informatii ca oricum, noul proprietar al corpului respectiv a primit prin retrocedare mai mult decit avea dreptul si este de parere ca ar trebui rectificata greseala: "La aceasta retrocedare s-a facut o eroare, din informatiile pe care le am, respectivul proprietar nu trebuia sa primeasca atit cit a primit, ci mult mai putin. Daca tot i s-a dat o cladire care a fost reabilitata, care a intrat pe diverse programe, e intr-adevar proprietatea lui, dar ar trebui sa se gindeasca la faptul ca daca nu ar fi fost reabilitata, ar fi putut ajunge o ruina, cum s-a intimplat in alte cazuri. Au gresit cei care au retrocedat atit de mult, si cred ca ar trebui sa se repare greseala. Teatrul are intr-adevar nevoie de acest spatiu, trebuie cumparat, dar nu in orice conditii, nu in conditiile pe care le pune acest proprietar, care vrea sa profite de pe urma banului public. Acolo e ban public, tot ce s-a facut in aceasta cladire. Ar trebui sa se aseze la masa tratativelor si sa nu mai arunce cu sume, ba 500, ba 700, ba 800. Dar eu zic ca este o eroare de la retrocedare si de acolo ar trebui sa se plece. Eu asa am inteles, nu pun mina in foc, dar asa am inteles".
Consilierul municipal Adrian Traian este si el de parere ca ar trebui reanalizata suprafata retrocedata, chiar daca aceasta a fost decisa in urma unei hotariri judecatoresti. Pe de alta parte, insa, el sustine ca trebuie facuta o expertiza, pentru ca se discuta de bani publici, si este nevoie de o documentatie completa, cind se prezinta consilierilor propunerea de cumparare: "El a cerut, ca si mostenitor, corect, e dreptul lui sa ceara! Dar in momentul in care fostul proprietar a cerut ce i se cuvenea si i s-a dat mult mai mult, trebuie vazut de ce si trebuie sa se repare aceasta greseala, sa i se dea omului dreptul lui, si atit. Apoi, trebuie sa se evalueze spatiul respectiv, sa vedem cit costa, pentru ca aici sint bani publici, trebuie sa avem date exacte, nu ne putem intelege asa, noi intre noi, pe o anumita suma. Si eu cred ca trebuie cumparat acel corp, pentru ca este nevoie de spatiu pentru teatru, dar nu sa acceptam orice suma".
Amintim ca zilele trecute, primarul municipiului, Constantin Cibu, declara ca va incepe negocierile cu proprietarul corpului de cladire in care functioneaza teatrul, in conditiile in care acesta a urcat pretentiile de la 600.000 de euro, la 800.000 de euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu