Mergi la conţinutul principal

Cum vă puteţi feri de hoţii din autoturisme

* poliţiştii au discutat cu brăilenii despre metodele folosite de infractori în cazul furturilor din auto, obiceiurile proprietarilor care favorizează comiterea acestor gen de fapte şi măsurile elementare de protecţie pe care aceştia trebuie să le adopte

 

 

 

 

Hoţii din autoturisme pot fi ţinuţi la distanţă! Pe data de 1 octombrie, în intervalul orar 10.00-11.00, poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila-Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu jandarmi, au desfăşurat activităţi de informare a cetăţenilor, cu privire la măsurile de prevenire a furturilor din autovehicule.

Oamenii legii au acţionat în municipiul Brăila, cu precădere în zona străzii Mihai Eminescu şi Bulevardului A.I. Cuza şi au transmis cetăţenilor informaţii referitoare la metodele cel mai des folosite de infractori în cazul furturilor din auto, obiceiurile proprietarilor care favorizează comiterea acestor gen de fapte şi măsurile elementare de protecţie pe care aceştia trebuie să le adopte pentru a nu fi victime ale acestei infracţiuni.

Pe această cale, poliţiştii transmit cetăţenilor mai multe recomandări: „Prevenirea furturilor din autoturisme depinde şi de tine! Nu uita de măsurile elementare de precauţie: nu parca autoturismul în zone izolate, retrase; când părăseşti autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, închide complet geamurile şi asigură portierele; nu lăsa la vedere, în interiorul maşinii, bunuri care pot atrage atenţia (borsete, genţi, telefoane mobile, sisteme GPS), chiar dacă urmează să lipseşti pentru scurt timp; pentru a-ţi feri de hoţi maşina şi bunurile din ea, pe perioada deplasării, acţionează sistemul de blocare a uşilor, pentru a evita să-ţi fie furate diferite bunuri în timp ce staţionezi la semafor, treceri de pietoni etc...”

Poliţiştii recomandă şoferilor ca, atunci când părăsesc maşina şi acţionează închiderea centralizată, să se asigure că portierele s-au închis. Cu ajutorul unor dispozitive electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

În plus, în staţiile de alimentare cu carburanţi, nu trebuie lăsată maşina neasigurată pe timpul achitării contravalorii combustibilului.

Pentru eventuale reparaţii, mai recomandă poliţiştii, proprietarii de autoturisme nu trebuie să se adreseze atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali, asta pentru că pot fi făcute mulaje după chei sau oamenii pot rămâne fără componente care funcţionau foarte bine. Se recomandă şi montarea unui sistem de alarmă, acesta fiind un mod de protecţie care îi descurajează pe hoţii din autoturisme.

 

Oamenii trebuie să anunţe poliţia imediat ce observă că au fost victime ale unui furt şi nu trebuie să aducă nicio modificare locului faptei, întrucât se pot distruge posibilele urme lăsate de hoţi şi, astfel, va fi mult mai dificilă identificarea acestora!

 


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro