Mergi la conţinutul principal

Cum se târguia pentru mită fostul judecător Stan Mustaţă

Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat la aproape 11 de ani de închisoare, cerea mită în schimbul unor soluţii favorabile pentru că pretenţiile financiare ale amantei îi depăşeau cu mult bugetul, relatează TVR. Deşi împlinise vârsta de pensionare, el a cerut să rămână în activitate pentru a-şi rotunji astfel veniturile. Informaţiile apar în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, foştii lui colegi de muncă.
Fostul magistrat găsea soluţii pentru fiecare dosar din care putea obţine venituri ilicite, notează magistraţii care l-au condamnat. În una dintre discuţiile cu un inculpat care îi cerea ajutorul, Stan Mustaţă a vorbit despre dificultăţile financiare cu care se confrunta de 1 martie: „Şaptezeci şi cinci de mărţişoare, mânca-ţi-aş gura ta! Păi sunt douăzeci şi cinci de grefiere. N-a fost până acum aşa scump. Cel mai ieftin mărţişor cinci lei? Înainte dădeam zece milioane, când eram şef! Zece milioane dădeam, că trebuia să dau şi la şefe pe sus. Şi acuma dau şi la şefe pe sus. Pe cuvânt dacă te mint!", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti, citată de TVR.
În urma acestor lamentări, incupatul i-a înmânat fostului judecător mai multe bancnote, pe care le-a băgat în buzunar fără să riposteze.
Instanţa menţionează în motivare că inculpatul încălca legea pentru a-şi suplimenta veniturile deoarece pretentiile soţiei, ale fiului, dar şi ale amantei erau mari. A fost şi motivul pentru care Stan Mustaţă a făcut cerere să rămână în magistratură, deşi avea vârsta de pensionare. Din 2009 până în 2012, Stan Mustaţă a fost preşedintele Secţiei I Penală a Curţii de Apel Bucureşti.
Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, are 3 terenuri, 3 imobile şi 2 maşini, iar salariul anual ajungea la aproape 100 de mii de lei. Soarta lui va fi decisă de judecătorii Curţii Supreme, care vor da o soluţie definitivă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro