Cum se prepară iaurtul acasă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cum se prepară iaurtul acasă

Iaurtul, însoţitor excelent pentru căpşunile aflate în plin sezon, este prezent în magazine într-o mulţime de varietăţi. Elaborarea lui în mod artizanal, în casă, va însemna o economie pentru buzunar. Iară câteva recomandări în acest sens.
Consumat pe cele cinci continente, acest produs a ajuns la o mie şi una de varietăţi. Pe piaţă putem găsi iaurturi naturale, cu 0% grăsime, cu fructe, cu cereale... Cine preferă însă iaurtul de casă, trebuie să ţină cont de câteva sfaturi scrie agerpres.ro.
Laptele trebuie să fie fiert şi apoi lăsat să se răcească. Dacă laptele folosit nu dă rezultate, ar putea fi din cauza tratamentului special la care a fost supus şi cel mai simplu ar fi să se aleagă altă marcă.

Ferment şi temperatură

Dacă în loc de a cumpăra fermenţi liofilizaţi se optează pentru un iaurt dintre cele care se vând, se recomandă să se aleagă unul vândut în ambalaj din sticlă şi apoi să se utilizeze cel făcut în casă.
Dacă se face o cantitate mică şi nu se foloseşte un iaurt întreg, iaurtul trebuie să fie mai întâi amestecat. Fermentul trebuie să fie bine amestecat cu laptele (un iaurt este suficient pentru un litru de lapte). Se pune iaurtul într-un recipient, se adaugă două linguri de lapte rece sau călduţ şi se bate cu o furculiţă. Se adaugă restul de lapte amestecând în mod continuu. După aceea, se pune în cutii.
Pentru a obţine un iaurt mai dens, se adaugă lapte praf. Fermentaţia trebuie să aibă loc la 45 de grade. Este important ca această temperatură să fie menţinută.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro