Furturile, tâlhăriile şi înşelăciunile prin telefon sunt infracţiuni comise în mod frecvent, iar cetăţenii nu reuşesc, de multe ori, să se ferească de indivizii puşi pe făcut bani. În cadrul activităţilor din "Săptămâna prevenirii criminalităţii", poliţiştii s-au întâlnit cu oamenii, în municipiu şi judeţ. Aceştia au fost atenţionaţi să îşi închidă uşile şi geamurile de la case, pentru a nu se trezi vizitaţi de hoţi. Pentru a evita să pice în plasa ţeparilor prin telefon, oamenii au fost sfătuiţi să verifice atunci când li se dă vestea vreunui "accident" şi li se cer bani.
Ziua de miercuri, 30 septembrie, a fost dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, iar activităţile desfăşurate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost orientate îndeosebi către prevenirea infracţiunilor de furt din locuinţe, tâlhărie şi înşelăciune. Poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii atât în mediul urban, în pieţe şi alte zone aglomerate, cât şi în mediul rural, pe străzile localităţilor Făurei, Ianca, Traian, Movila Miresii, Vădeni, Tufeşti, Stăncuţa sau la târgurile organizate săptămânal. "Oamenii au fost informaţi cu privire la metodele cel mai des folosite de către infractori şi bunurile vizate de aceştia în cazul furturilor din locuinţe şi al tâlhăriilor, atitudinile care pot favoriza săvârşirea acestor infracţiuni şi măsurile elementare de protecţie pe care trebuie să le adopte pentru siguranţa bunurilor personale. O altă temă abordată în cadrul discuţiilor cu cetăţenii a fost prevenirea victimizării prin infracţiuni de înşelăciune, în special prin modurile de operare «accidentul», «avocatul» şi «premiul»", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Cetăţenii din gară şi autogară au fost şi ei faţă în faţă cu poliţiştii şi au primit sfaturi care să îi ajute să se ferească de hoţii de bagaje.
Joi, în a patra zi a "Săptămânii prevenirii criminalităţii", poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire a criminalităţii organizate. Elevii Colegiului Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" au primit informaţii direct de la poliţiştii care instrumentează infracţiuni din sfera crimei organizate, iar elevii Liceului "Nicolae Oncescu", din oraşul Ianca, şi cei ai şcolilor gimnaziale Mircea Vodă şi Şuţeşti, de la specialistul Centrului Antidrog Brăila. Marţi, 29 septembrie, zi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile, poliţiştii au derulat 33 de activităţi informativ- preventive în unităţi de învăţământ.