Mergi la conţinutul principal

Cum se cosmetizează pe sărite faleza brăileană

A început o masivă acţiune de ecologizare, chiar defrişare pe alocuri, a falezei, prin tăierea junglei de vegetaţie care a sufocat efectiv taluzul şi promontoriul acestei zone. Recent, au fost vopsite băncile şi montate coşuri de gunoi pe cheul Dunării. Pare că Primăria are gânduri măreţe privind "sistematizarea completă şi complexă a falezei; după completarea/aprobarea unui PUZ al zonei şi urmând ca într-un viitor (nu ştim cât de îndepărtat!) să se obţină şi fondurile necesare, atrase de la UE şi din resursele locale", după cum declara zilele trecute viceprimarul Alexandru Dănăilă.

Dar până atunci sunt lucruri ce se pot rezolva prin acţiuni care nu au nevoie de proiecte şi bani. De exemplu, dacă din acele toalete ecologice şi nişte "ciorciobote" abandonate în zona morii Violatos s-a ales scrumul, fiind incendiate de un piroman, în urmă cu câteva săptămâni, resturile arse se menţin şi în prezent pe spaţiul vede. Alt exemplu: la câţiva paşi distanţă, făgaşele făcute de maşinile ce şi-au croit drum printre Păsările de Foc, sculpturile maestrului George Apostu, denotă că tot felul de tupeişti nu au nici cea mai mică jenă să ajungă pe patru roţi pe platforma betonată din amonte de nava Mureş, distrugând spaţiul verde fără să fie deranjaţi de poliţiştii locali. Aşa cum nimeni de la Primărie nu se oboseşte să descopere de unde se scurge apa care bălteşte pe faleză, în dreptul străzii Pensionatului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro