• în urmă cu ceva timp, la Tribunalul Brăila s-a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Brăila cu o brăileancă cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept • aceasta a scăpat cu o pedeapsă de câteva luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere
Deținătoare de droguri de mare risc, condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Este vorba despre o brăileancă acuzată de deținere de droguri tip ”cristal”, care și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor DIICOT.
După cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, în urmă cu ceva timp, magistrații au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Brăila cu inculpata H. Nicoleta (n.r. - nume postat pe site-ul instanței) cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri (republicată). ”Condamnă inculpata la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Aplică inculpatei pedeapsa complementară pe o perioadă de 1 an a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 Cod penal. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatei prin prezenta hotărâre. Fixează pentru inculpată termen de încercare de 2 ani”, se arată în soluția Tribunalului Brăila.
Judecătorii au stabilit că, pe durata termenului de încercare, inculpata trebuie sa se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acest; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice informaţii şi documente de natură să permită controlul mijloacelor de existenţă. Pe durata termenului de încercare se impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
Prin decizia instanței, inculpata a fost obligată la prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Consiliului Local Brăila – Serviciul de utilitate publică, administrare şi gospodărire locală Brăila sau în cadrul Consiliului Local Brăila – Serviciul de utilitate publică, Seroplant Brăila. S-a atras atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor legale a căror nerespectare atrage revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei. ”Dispune confiscarea cantităţii de 1,84 grame cristale care conțin metamfetamină, rămasă din probă în urma efectuării analizelor de laborator, care a fost depusă la camera de corpuri delicte din cadrul Inspectoratului de Poliție”, au stabilit magistrații.
Oricum, inculpata mai are o bună perioadă din termenul de încercare de doi ani, timp în care trebuie să respecte condițiile impuse.