Mergi la conţinutul principal

Cum scăpăm de porii dilataţi?

Înainte de a încerca să scăpăm de porii dilataţi cu aspect inestetic este foarte important să ştim şi care este cauza lor. Odată cu vârsta porii să măresc deoarece elasticitatea pielii scade iar tenul devine tern, lipsit de strălucire. Porii dilataţi ies mai mult în evidenţă pe nas, frunte, bărbie şi în jurul nasului. Din păcate, nu există nicio soluţie pentru a scăpa de porii dilataţi permanent. Totuşi, poţi reduce aspectul mărit al acestora.

Cauzele porilor dilataţi

Genetica joacă un rol important în ceea ce priveşte dimensiunea porilor. Sebumul contribuie la determinarea dimensiunii porilor în mod natural. Organismul produce sebum pentru a preveni uscarea pielii. Dacă ai pielea foarte grasă murdăria va umfla porii, iar aspectul lor va fi unul neplăcut. Printre alte cauze se numără utilizarea produselor cosmetice nepotrivite, igiena precară a tenului, producerea sebumului în exces, fumatul sau expunerea necontrolată la soare.

Trucuri pentru a micşora porii

Înainte de a merge la culcare trebuie să te demachiezi şi să cureţi tenul în profunzime. Chiar dacă în ziua respectivă nu ai folosit fond de ten sau pudră trebuie să elimini murdăria şi sebumul în exces. Spală-te pe faţă cu un săpun pe bază de acid salicilic care îndepărtează murdăria ce astupă porii. Aplică pe ten o cremă hidratantă cu o formulă lejeră ce nu încarcă tenul şi nu provoacă iritaţii. Nu uita de protecţia solară în fiecare zi. Expunerea la ultraviolete deteriorează straturile de colagen care conferă acel aspect de piele netedă.

Grijă mare la alimentaţie!

Trebuie să ai o dietă bogată în proteine slabe, cereale integrale, fucte şi legume, precum şi acizi graşi Omega 3. Bea foarte multă apă şi renunţă la băuturile care conţin cofeină şi la sucurile acidulate. Evită produsele lactate în exces. Alimentaţia trebuie să fie bogată în vitaminele A, C şi în complexul de B-uri. Portocalele de exemplu ajută la producerea de colagen, la creşterea elasticităţii pielii şi reduc mărime porilor. Acelaşi efect îl au şi mandarinele.

Cuburile de gheaţă

Aplicarea cuburilor de gheaţă reprezintă un remediu simplu şi eficient pentru a ajuta la micşorarea porilor. Adesea poate fi utilizat ca un truc pentru a micşora porii înainte de aplicarea machiajului. De asemenea, stimulează circulaţia sângelui. Înfăşoară câteva cuburi de gheaţă într-un prosop curat şi ţine-le aşa timp de 15-30 de secunde. Poţi face asta de câteva ori pe zi. În momentul în care observi o îmbunătăţire poţi reduce frecvenţa utilizării. Alternativ te poţi spăla pe faţă cu apă rece. Pentru a spori rezultatele, în apa rece poţi adăuga suc de castravete, suc de mere, ceai verde sau apă de trandafiri.

Scrub cu zahăr

Scrubul cu zahăr poate fi de mare ajutor în reducerea porilor dilataţi. Amestecă două linguri de zahăr, o lingură de ulei de măsline şi câteva picături de suc de lămâie. Aplică amestecul pe piele şi masează 20-30 de secunde şi apoi spală-te cu apă rece. Apelează la această mască de două ori pe săptămână. Pune un pic de zahăr pe o felie de lămâie şi masează uşor. Poţi apela la o combinaţie realizată din părţi egale de miere, suc de lămâie şi un pic de zahăr. Masează tenul şi lasă să acţioneze între cinci şi zece minute înainte de a clăti. Repetă încă o dată pe săptămână sau până când obţii rezultatele dorite.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu acţionează precum un agent exfoliant blând eliminând excesul de ulei, murdăria şi alte resturi întâlnite pe piele. Ajută la echilibrarea nivelului pH-ului pielii şi reduce probleme precum acneea datorită proprietăţilor antibacteriene. Amestecă două linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă călduţă, aplică pe ten şi masează cu mişcări circulare timp de câteva secunde. La sfârşit clăteşte cu apă rece. Repetă procedeul zi de zi timp de cinci-şapte săptămâni, după care poţi reduce frecvenţa. Se pare că şi sucul de roşii aplicat pe ten şi lăsat timp de 20 de minute micşorează porii.

Alfa-hidroxiacizi şi beta-hidroxiacizi

AHA (acid gliolic, acid lactic, acid citric) şi BHA sunt exfolianţi mai degrabă chimici decât naturali. Ei exfoliază stratul cornos al epidermei prevenind blocarea porilor de către celulele moarte, iar pielea se regenerează rapid. În plus, estompează ridurile şi petele pigmentare şi stimulează producerea de colagen. Beta-hiroxiacizii (acid salicilic) penetrează mult mai bine pielea. Peelingul cu aceste substanţe este benefic pentru piele şi pori. (www.tonica.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro