Mergi la conţinutul principal

Cum să-ți renovezi balconul

Deși e posibil să nu îl folosim la fel mult în sezonul rece, în timpul verii, balconul e acel loc unde ne refugiem pentru a ne relaxa și respira aer curat. Din păcate, odată cu trecerea timpului, balconul poate fi afectat de expunerea la soare și umezeală.

 

Dacă și balconul tău a avut de suferit din cauza condițiilor vitrege din anotimpul rece, nu-ți face probleme! Îl poți renova cu ușurință ținând cont de câteva sfaturi simple.

Pe de altă parte, dacă îți dorești foarte mult să-ți renovezi balconul, dar nu-ți permiți acest lucru, trebuie să știi că există credite nebancare IFN. Apelează cu încredere la această variantă pentru a face rost de banii necesari pentru o asemenea investiție. Apoi apuca-te de treabă!

Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie

Dacă ai transformat balconul într-un mic depozit, este timpul să faci ordine. În primul rând, scapă de lucrurile pe care nu le mai folosești, curăță pardoseala și pereții, și schimbă aspectul balconului.

Văruiește pereții

Pentru a-ți renova balconul poți ține cont de decorul din living sau din camera care îl precede, dar poți crea și un spațiu complet nou. Pentru a crea un spațiu în stil mediteranean, de exemplu, văruiește pereții cu alb și pune pe jos gresie de culoare albastră.

Reține! Dacă balconul are dimensiuni mici, optează pentru culori deschise pentru a crea impresia de mai mult spațiu. Acest lucru este util și dacă în balcon e mai degrabă umbră decât soare pentru că nuanțele deschise creează impresia de luminozitate.

Schimbă pardoseala

Schimbă pardoseala sau acoper-o astfel încât podeaua să arate mai bine. Utilizează covoare, foi de cauciuc, iarbă artificială sau plăci de piatră.

Dacă îți dorești un finisaj de lemn, există diverse opțiuni care imită lemnul, foarte rezistente și care necesită întreținere minimă. Indiferent de materialul ales pentru pardoseală, trebuie să te asiguri că nu acoperi căile de evacuare a apei.

Folosește mobila pe care o ai deja

Reînnoirea mobilierului de pe balcon poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă și-a pierdut strălucirea din cauza factorilor externi de mediu: ploaie, umiditate, radiații UV, temperaturi extreme și poluarea străzii. Nu e nevoie să cumperi alt mobilier, ci îl poți vopsi pe cel existent în culori jucăușe pentru a-i da un suflu nou.

Renovarea propriului mobilier este un exercițiu de creativitate și, oricât de multă bătaie de cap ți-ar da, e posibil ca rezultatul final să te ia prin surprindere.

Decorează înțelept

Dacă intenționezi să cumperi obiecte decorative sau mobilier pentru balcon, gândește-te la nevoile tale reale de zi cu zi. Funcționalitatea spațiului și confortul membrilor casei sunt cele mai importante, iar toate lucrurile pe care le alegi pentru acest spațiu ar trebui să sprijine aceste considerente.

Poate în loc de șase scaune este suficient să ai o canapea confortabilă și alte câteva scaune pliante pentru eventualii vizitatori. Dacă balconul este mic sau pur și simplu îți place spațiul așa cum e, o bancă poate îndeplini dubla funcție de scaun și punct de depozitare.

O altă variantă interesantă este să-ți transformi lucrurile care nu-ți mai trebuie în piese de mobilier. De exemplu, poți transforma scânduri de lemn, paleți și rafturi vechi în suporturi pentru plante sau pentru obiectele pe care vrei să le depozitezi aici.

Folosește materiale textile

Schimbă husele uzate ale scaunelor, pune un covor pe jos, obiecte decorative din materiale textile pe pereți și creează un spațiu plin de culoare și viață, în stil boho chic. Înconjoară-te de plante și bucură-te de noul tău balcon!

Montează un hamac

Un hamac poate fi alegerea potrivită pentru zilele de vară în care vrei să te bucuri de soare. Dacă spațiul îți permite, instalează un hamac sau un scaun suspendat și transformă balconul în zona ta de relaxare. Hamacele sunt de diferite dimensiuni și materiale și vor da un plus de farmec balconului.

Alege corpuri de iluminat cu lumină difuză

Pentru a crea o atmosferă feerică, balconul are nevoie de iluminare discretă. De exemplu, ghirlandele îndeplinesc o dublă funcție – decorativă și funcțională –, ajutându-te să obții acea atmosferă boemă care îmbie la visare.

În magazinele de bricolaj găsești o gamă largă din care să alegi modelul potrivit pentru balconul tău. Profită de colțuri și de elementele structurale pentru a le așeza.

Opțional, aplicele și felinarele pot fi o opțiune excelentă pentru evidențierea stilului decorativ abordat în acest spațiu.

Concluzii

După cum poți observa, renovarea balconului nu este foarte complicată. Trebuie să ții cont de câteva elemente simple de la care să pleci în elaborarea stilului ales. Vopsește, repară ce e deteriorat și folosește lucrurile pe care deja le ai, iar dacă ai nevoie să faci anumite achiziții sau reparații pe care bugetul disponibil nu ți le permite, solicita un credit rapid.  

Cu ajutorul creditului rapid, balconul tău își poate căpăta un aspect plăcut, dându-ți șansa să petreci aici momente de relaxare deplină.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro