Cum să vă îngrijiţi buzele iarna | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cum să vă îngrijiţi buzele iarna

Ca urmare a trecerii de la cald la frig, a vântului îngheţat, a produselor nepotrivite, dar şi a gestului de a ne umezi buzele pentru că le simţim uscate, acestea din urmă devin sensibile şi pe suprafaţa lor pot apărea chiar şi răni. Cum vă puteţi îngriji corect buzele în sezonul rece, aflaţi din rândurile următoare.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos reprezintă un miracol pentru frumuseţe şi s-a dovedit a fi deosebit de eficient în cazul buzelor crăpate. Uleiul care se obţine din nuca de cocos are efect hidratant, mai ales că la nivelul buzelor nu există glande sebacee. Acizii graşi din acest ulei pot face minuni, de aceea este recomandat să-l foloseşti dimineaţa şi seara. Va fi repede absorbit şi vei simţi întreaga zi beneficiile acestui ulei.

Exfoliere

Atunci când buzele sunt extrem de uscate, este nevoie să le acorzi mai multă atenţie decât de obicei. Pentru a preveni crăparea lor, formarea acelor cojiţe inestetice şi pentru ca rujul să nu se strângă, este indicat ca, din când în când, să le exfoliezi. Foloseşte o periuţă de dinţi, uşor, fără a provoca răni şi aplică un balsam de buze hidratant. Nu exagera cu exfolierea!

Multă apă

Chiar dacă iarna pare anotimpul perfect pentru a savura o ceaşcă de cafea în plus, această băutură caldă şi aromată deshidratează organismul. În anotimpul friguros, nu trebuie să renunţi la consumul de apă şi la ceaiurile naturale îndulcite cu miere.

Balsam de buze

Indiferent de sezon, trebuie să-ţi îngrijeşti buzele şi să foloseşti un balsam de buze cu factor de protecţie solară. Încearcă să alegi cât mai mult produsele naturale, variantele bio fără prea multe substanţe chimice.

Alimentaţia

Nu uita că alimentaţia joacă un rol deosebit de important. Consumă fructe şi legume care conţin apă. Aminteşte-ţi şi de supele călduţe, de sucurile verzi, de smoothie-urile făcute în casă şi de lactate. Evită alimentele sărate, pe cele picante, pentru că acestea vor inflama buzele, mai ales dacă sunt deja crăpate.

Respiraţia

Atunci când ieşi afară şi simţi aerul rece, încearcă să respiri cât mai puţin pe gură, astfel încât să nu se creeze un flux de aer cald în jurul buzelor şi umezeala să fie eliberată. Încearcă să porţi o eşarfă în jurul gurii şi, încă o dată, evită să-ţi umezeşti buzele cu limba sau să-ţi muşti buzele. Aceste gesturi nu vor face decât să înrăutăţească aspectul şi starea buzelor. (www.tonica.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro