Mergi la conţinutul principal

Cum să decongelați manual un congelator în 11 pași simpli

Dacă modelul dvs. de frigider, combină frigorifică sau congelator nu are o setare automată de dezghețare, probabil că ați avut de-a face cu sarcina de a dezgheța manual unitatea. Este o treabă necesară, dar nu neapărat dificilă.

 

În acest articol, vă vom explica modul corect de a dezgheța un congelator. Pentru că, dacă ați văzut vreodată ce se întâmplă atunci când nu dezghețați un congelator, știți cât de rău poate deveni. Înghețul apare de fiecare dată când deschideți ușa congelatorului din cauza umezelii aerului din exterior care se infiltrează în compartiment și se așează pe suprafața interioară. Este nevoie doar de aproximativ jumătate de centimetru de îngheț acumulat pentru a începe să afecteze performanțele aparatului dvs. De asemenea, înghețul vă costă bani - deoarece cu cât acoperirea compartimentului congelatorului este mai mare, cu atât unitatea va consuma mai multă energie.

 

Modelele de combina frigorifica cu congelator care necesită dezghețare manuală, pot crește consumul de electricitatea dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

 

În timp ce dezghețarea unui congelator este o sarcină destul de simplă, există anumite măsuri pe care veți dori să le luați, pentru binele aparatului dvs. Să trecem peste procesul de dezghețare și să răspundem la câteva întrebări de bază în 11 pași.

 

  1. Deconectați sau opriți aparatul.

  2. Scoateți toate alimentele din congelator. Dacă nu este disponibil un alt congelator, este o idee bună să umpleți un răcitor cu gheață și să puneți alimentele în el pentru a preveni dezghețarea.

  3. Păstrați ușa congelatorului deschisă.

  4. Așezați prosoape sau o căptușeală de plastic pe podea în fața congelatorului. De asemenea, puteți umple fundul compartimentului cu prosoape, pentru a absorbi mai multă umiditate. Anumite configurații de congelator au un orificiu de drenaj și un accesoriu pentru furtun, pentru a permite evacuarea apei. Dacă congelatorul dvs. are unul, asigurați-vă că capătul furtunului se află într-un recipient adecvat.

  5. Pur și simplu așteptați ca gheața să se topească. Dacă doriți să accelerați lucrurile, există câteva lucruri pe care le puteți face, cum ar fi utilizarea unui ventilator pentru a circula mai mult aer în compartiment. De asemenea, puteți umple o oală sau o tigaie cu apă fierbinte aburindă și așezați-o în congelator deasupra unui prosop, pentru a colecta scurgerea topită. Nu utilizați un cuțit sau o furculiță pentru a sparge acumulările de gheață. Este nevoie doar de o greșeală și puteți străpunge stratul înghețat și deteriora interiorul.

  6. Pe măsură ce gheața se topește, înmuiați-o cu prosoape sau desprindeți-o, în funcție de cantitatea de apă.

  7. Odată ce toată gheața este topită, folosiți un prosop pentru a usca complet interiorul congelatorului.

  8. Acum, puteți curăța congelatorul. Cel mai bine este să nu folosiți un produs chimic sau un produs de curățat pentru uz casnic. În schimb, puteți face o soluție de curățare din patru căni de apă caldă cu o lingură de bicarbonat de sodiu sau din părți egale apă caldă și oțet. Ștergeți bine partea superioară, părțile laterale și partea din spate a compartimentului. Ștergeți apoi fiecare suprafață.

  9. Conectați din nou congelatorul și așteptați să atingă temperatura normală de funcționare.

  10. Întoarceți alimentele în congelator.

  11. Congelatorul dvs. este acum dezghețat.

Cât durează dezghețarea unui congelator?

Acest lucru depinde de mulți factori, cum ar fi cantitatea de îngheț și gheață acumulată și temperatura camerei în care este situat congelatorul. De obicei durează câteva ore, așa că fiți pregătiți să aveți răbdare.

Cât de des ar trebui să îmi dezgheț congelatorul?

Deși este de obicei o idee bună să dezghețați congelatorul o dată pe an, ar trebui să vă folosiți propria judecată. Când începeți să observați îngroșarea sau apariția stratului de îngheț - sau când devine o neplăcere - acesta este de obicei un semn bun că ar trebui să îl dezghețați.

Pot dezgheța un congelator cu alimente în el?

Din punct de vedere tehnic, da, dar nu este recomandabil. Nu doriți ca mâncarea să se dezghețe și, în plus, produsele alimentare v-ar putea împiedica în timpul curățării.

Pot dezgheța un congelator peste noapte?

Cu siguranță, atâta timp cât luați măsuri de precauție pentru a împiedica răspândirea apei topite și păstrați alimentele într-un alt congelator, pentru a preveni deteriorarea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro