Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum să alegi adidasi barbati adaptați pentru fiecare sport

În mod normal, atunci când ești o fire activă, ai mai multe perechi de adidasi barbati pe care îi folosești. O pereche sunt pentru sport, alții pentru plimbare și timp liber, alții pentru ieșirile cu prietenii în oraș. Cei mai mulși bărbați își categorisesc pantofii sport astfel, și nu în funcție de tipul de activitate sportivă, așa cum ar fi firesc. Însă, acest aspect este foarte important.

Acum, brandurile de articole sportive creează pantofi dedicați fiecărui tip de sport, adaptați stilului de mișcare pe care o execută picioarele și terenului pe care are loc activitatea. Astfel, fiecare tip de pantof este conceput pentru a preveni accidentările și șocul asupra articulațiilor.

Iată cum îți poți alege corect pantofii de sport!

Pantofii de alergare trebuie să îți ofere flexibilitate dar și protecție împotriva șocului. Astfel, atunci când piciorul tău atinge asfaltul, vei dori un pantof care să-ți faciliteze mișcarea înainte și să-ți protejeze talpa și călcâiul. Doar în felul acesta vei putea evita probleme precum luxații ale gleznei sau tendinite. De obicei, modelele de adidasi barbati pentru alergare au un strat de spumă protectoare pe talpă, care absoarbe șocul la întâlnirea piciorului cu solul și protejează, astfel, articulațiile.

Pantofii de tenis trebuie să îți ofere suport atât în la interior, cât și la exterior, dar și flexibilitate. Tenisul este un sport care implică mișcări rapide în lateral. De aceea, pantofii trebuie să fixeze foarte bine laba piciorului. De asemenea, ai nevoie să poți face sprinturile cu ușurință, iar pantofii te pot ajuta dacă au talpa flexibilă mai ales pe jumătatea din față.

Pantofii pentru baschet au talpa groasă și rigidă pentru a-ți oferi mai multă stabilitate când alergi pe teren. De asemenea, sunt mai înalți, pentru a susține glezna în timpul schimbărilor bruște de direcție pe care le implică acest sport, dar și în sărituri și la aterizare.

Pantofii pentru ciclism au talpa rigidă, cu crampoane, atunci când vorbim de sport de performanță. Însă dacă faci ciclism montan sau pentru recreere, trebuie să alegi modelele de pantofi cu talpa flexibilă și crampoanele înfundate în talpa, pentru a putea să te miști ușor și pe jos.

Pentru sport în sală, ai nevoie de pantofi cu talpa flexibilă și suport pentru gleznă, mai exact de cross trainers. Aceștia sunt utili și când alergi pe bandă dar și când joci tenis sau la clasele de aerobic.

Și nu în ultimul rând, dacă singurul sport pe care îl practici este plimbarea, alege adidasi barbati ușori, cu spumă de absorbție a șocului pe zona călcâiului și a podului piciorului. Pantofii cu talpa mai rotunjită transferă greutatea mai ușor de pe călcâi către degete și astfel piciorul nu va mai obosi atât de repede.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii