Mergi la conţinutul principal

Cum să alegeți un micrometru care să se potrivească nevoilor dvs.

Un micrometru este format din două suprafețe opuse, o nicovală staționară și un fus mobil. Pe majoritatea micrometrelor, aceste suprafețe de contact din oțel întărit sau din carbură sunt plane. Cu toate acestea, micrometrele pot fi echipate și cu vârfuri de contact cu forme unice pentru măsurarea caracteristicilor speciale ale pieselor.

 

Adesea, confortul este unul dintre motivele pentru care micrometrul este instrumentul ales pentru măsurători de lungime și sau diametru. Micrometrul de bază oferă rapid informații de dimensiune directă, are rezoluție ridicată și este ușor de adaptat la multe aplicații diferite de măsurare. În plus, tehnologia electronică de astăzi vă oferă citiri rapide și ușoare și potențialul de a colecta rezultatele în timp util. Dincolo de micrometrul plat de nicovală, există o varietate de tipuri de micrometre care extind aceste avantaje la multe aplicații speciale de măsurare. Alegerea micrometrului potrivit depinde de nevoile dvs. specifice.

Aveți nevoie de măsurători mai rapide?

Toate micrometrele folosesc un element rotativ, iar majoritatea folosesc o acționare cu șurub pentru a muta un fus rotativ. Deoarece acționarea cu șurub este baza sistemului de măsurare, trebuie să fie un element fin - de obicei de 0,5 milimetri. Dacă un utilizator măsoară o piesă cu mai multe diametre în intervalul micrometrului, se depune mult efort pentru a roti elementul, pentru a regla axul de la o dimensiune la alta.

 

Cu toate acestea, micrometrele digitale mai noi nu depind de un șurub ca sistem de măsurare, ci mai degrabă de o cântare electronică independentă. Prin urmare, acționarea axului este independentă și poate fi utilizată o acționare cu filet cursor, ceea ce poate duce la o îmbunătățire de 5 până la 10 ori a vitezei de măsurare. Acest lucru vine, de asemenea, cu avantajul unui element glisant, care este excelent pentru măsurarea materialelor compresibile și esențial pentru contactele lamei.

Trebuie să măsurați o piesă cilindrică?

Măsurarea diametrului exterior al unei piese cilindrice din interiorul unei caneluri întoarse pe suprafața sa necesită un alt tip de micrometru Adesea, aceste caneluri pot fi atât de înguste încât niciun micrometru standard sau cu față redusă nu se va potrivi complet în canelură. Contactele lamelor, după cum sugerează și numele, sunt foarte subțiri și plate. Aceștea se potrivesc ușor în caneluri înguste.

 

Suprafața fusului majorității micrometrelor se rotește pe măsură ce cilindrul micrometrului este rotit, dar o lamă din interiorul unei caneluri va fi în cele din urmă restricționată să se rotească. Deci, micrometrele cu lame au un fus care alunecă de-a lungul axei de mișcare, în loc să se rotească. Utilizarea acestui micrometru necesită o grijă mai mare. Ca întotdeauna, verificați pentru a vă asigura că micrometrul are diametrul real. De asemenea, verificați frecvent să nu existe urme de uzură pe suprafețele de măsurare. Deoarece capetele lamelor sunt atât de înguste, există o suprafață de măsurare foarte mică. Presiunea excesivă asupra acestor lame înguste, deoarece instrumentul este legat pentru a găsi diametrul real, poate duce la uzură prematură.

Trebuie să aflați grosimea unui tub?

Contactele cu bile sunt utilizate pentru a măsura grosimea peretelui tuburilor și a altor componente cilindrice. Micrometrele sunt disponibile cu contacte cu o bilă sau cu două bile / cu rază. Stilul cu o singură bilă / rază poate fi utilizat pentru inspecția grosimii pereților unor tuburi.

 

Contactele cu două bile / rază pot inspecta grosimea între găuri. În unele cazuri, contactele cu bile pot fi furnizate ca accesorii pentru un micrometru standard cu vârf plat. Accesoriile pot fi aplicate rapid și ușor fie pe nicovală, fus sau pe ambele. Atunci când se utilizează acest tip de atașament, diametrele bilelor trebuie luate în considerare prin scăderea acestora din citirea micrometrului.

Trebuie să măsurați ceva îngust?

Micrometrele cu ax redus au un diametru redus atât pe nicovală, cât și pe ax. Aceste contacte sunt utilizate pentru a măsura interiorul adânciturilor în care diametrul normal poate fi prea lat pentru a pătrunde. Deoarece zonele de contact ale nicovalei și fusului sunt foarte mici, este posibil să trebuiască să vă obișnuiți cu acest tip de micrometru. Pentru a obține „senzația” adecvată, aveți grijă să vă asigurați că fața fiecărui contact este perpendiculară cu axa diametrului măsurat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro