Mergi la conţinutul principal

Cum poti economisi pentru copilul tau

O serie de banci comerciale ofera celor interesati posibilitatea de a economisi lunar sume mici pentru asigurarea unui suport financiar copilului la implinirea virstei de 18 ani, astfel incit dorintele lui sa poate fi indeplinite din propriile economii. Produse bancare de acest tip ofera Alpha Bank, BRD, Piraeus Bank, Banca Transilvania sau Unicredit Tiriac Bank.
Printre produsele Alpha Bank se numara contul de economisire Alpha Dreams, deschis pe numele copilului, de la momentul eliberarii certificatului de nastere si pina la implinirea virstei de 14 ani. Virsta maxima pina la care puteti economisi banii este de 18 ani, iar de la implinirea virstei de 14 ani copilul poate decide in nume propriu asupra operatiunilor efectuate. Folosindu-va de acest cont puteti utiliza oricind din sumele economiste fara a pierde toata dobinda acumulata, ci doar pe cea din ultima luna. Banii pot fi depusi in orice moment, acest lucru depinzind doar de veniturile de care dispuneti, minimul fiind 50 lei, 15 euro sau 25 dolari in functie de moneda in care a fost deschis contul. In plus, daca aveti mai multi copii puteti deschide un astfel de cont pentru fiecare dintre ei, iar pentru a spori economiile, cu acceptul dumneavoastra oricine poate depune bani in contul copilului. Mai mult, in luna iunie a fiecarui an, Alpha Bank ofera dublul dobinzii anuale.

Cadou de 20 de lei la deschiderea Atustart

BRD pune la dispozitie contul de economii Atustart. La deschiderea contului, copilul primeste cadou din partea bancii suma de 20 lei sau 5 euro/dolari. Depunerile, retragerile de numerar sau incasarile pot fi efectuate oricind, fara a fi conditionate de respectarea unui termen prestabilit prin contract si fara a afecta procentul de dobinda cu care este remunerat contul. Pentru acest cont dobinda este bonificata de doua ori pe luna, la date fixe, 1 si 15 ale lunii, iar majoritatea operatiunilor aferente acestui cont sint gratuite. La implinirea virstei de 14 ani, banii vor fi transferati gratuit de catre BRD intr-un cont Atusprint, care ii va permite copilului sa efectueze singur toate operatiunile si sa economiseasca si mai mult.

Viitorul Tau, fara comisioane

Piraeus Bank ofera contul Viitorul Tau, o investitie ce poate fi adaptata usor nevoilor copiilor. Este un depozit la termen, care beneficiaza de dobinda fixa, iar suma minima care poate fi depusa este de 4.000 de lei, 1.000 de euro sau dolari. Depozitul poate fi constituit pe 6 sau 12 luni si beneficiaza de reinnoire automata. Depunerile ulterioare pot fi de maxim 100% din suma depusa initial. In plus, nu sint percepute comisioane pentru constituirea depozitului sau pentru retragerea de numerar la scadenta.

Kid Cont, de la 1 la 17 ani

Banca Transilvania ofera depozitul cu acumulare si cu capitalizarea anuala a dobinzii, Kid Cont, care poate fi constituit pe o perioada de minim un an si maxim 17 ani, in functie de virsta minorului. Alimentarea depozitului se poate face in orice moment, iar din cel de-al treilea an de depozitare este oferita o bonificatie suplimentara. De asemenea, depozitul poate fi alimentat si de alte persoane in afara deponentului.

Junior de la Unicredit Tiriac

O solutie avantajoasa de economisire ofera si Unicredit Tiriac Bank prin contul de economii Junior. Depunerea lunara minima este de 5 euro sau echivalent lei/dolari, iar la implinirea virstei de 18 ani suma economisita va fi la dispozitia copilului si va putea fi transferata intr-un cont curent.
ntat si de alte persoane in afara deponentului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB