Mergi la conţinutul principal

Cum i-a convins Simionescu pe tinerii de pe Facebook să vină să îl voteze pe Iohannis

Concret, Simionescu a ţinut o conferinţă de presă în joia de dinaintea alegerilor pentru a-i trage de urechi pe tinerii de pe Facebook, care „lansează invitaţii la miting pe faleză". Mitingul era o formă de protest faţă de felul jignitor în care fuseseră trataţi alegătorii români din diaspora şi, prin ricoşeu, îmbrăca o haină anti-PSD. Aurel Simionescu, care deşi ar trebui să aibă o grămadă de treabă la primărie, a găsit totuşi suficient timp liber pentru a-i atenţiona tovărăşeşte, ca un diriginte de şcoală veche, pe tineri că riscă nu-ştiu-ce sancţiuni „dacă mai pun la cale mitinguri pe Facebook". Că, vezi-Doamne, ei ar trebui mai întâi să obţină autorizaţii de la Poliţie, de la Jandarmerie, de la Salvare şi, nu în ultimul rând, de la Papa Francisc I, pentru a se aduna pe faleză. „Dacă se întâmplă ceva rău acolo (la miting - n.a.), organizatorii pot fi traşi la răspundere", a declarat primarul Simionescu, atenţie, cu doar trei zile înaintea scrutinului decisiv al alegerilor prezidenţiale. Altfel spus, îl freca grija pe Simionescu de soarta celor veniţi la miting, de parcă le-ar fi plătit el eventualele amenzi încasate de la Jandarmerie.
Această ieşire defectuoasă în public a primarului Simionescu i-a enervat şi mai tare pe posesorii de conturi pe Facebook. Tinerii au distribuit vorbele spuse de Simionescu, ca să fie citite de cât mai mulţi, şi s-au indignat la gândul că, în 2014, Brăila are un primar atât de învechit în gândire, care se comportă ca un comunist obosit de pe vremuri.
Habar nu am dacă mitingul anunţat pe Facebook s-a mai ţinut în cele din urmă. Dar un lucru e cert: destui tineri care poate nu aveau chef să iasă la vot în turul 2, au venit special duminică la secţiile de votare, după ce au citit „avertismentul" lansat de primarul Simionescu. Şi cred că nu mai trebuie să spunem că aceşti tineri au ieşit la vot pentru a-l vota pe Klaus Iohannis.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro