Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum i-a bagat in seama Iepurasul (nu ala din Playboy) pe pacatosii care s-au facut de politica in Braila

Doctorul Dan Sabau

Deci vreti sa stii ce i-am adus lui Dan Sabau de la PNL? Bai, fratioare, eu pe domnul Sabau nu il cunosc foarte bine. Adevarat iti spun ca m-am uitat des la televizor, sa vad daca apare la vreun tocsou, daca il cheama Stelian Tanase la "Zece fix". Nu l-am vazut, ceea ce inseamna ori ca dl. Stelian Tanase se teme de dl. Sabau, ori ca dl. Sabau nu are ce discuta cu dl. Tanase. De fapt, daca stau un pic si ma gindesc, nimeni nu ar trebui sa se teama de dl. Sabau. Tin minte ca l-am vazut acum doua luni la teve si mi-a lasat impresia unui om pasnic. Deci un tip care doarme ca un prunc la munca, chit ca serviciul lui este la Parlament, nu poate fi decit un tip calm, in nici un caz agresiv. Sa revin insa la dl Sabau. Deci am aflat ca dumnealui i-a fost subtilizat partidul si, daca tot e Pastele, am zis sa-i fac cadou un partid nou-nout. Sa fie numai al lui, sa nu se mai certe cu altii pe functii. Si am decis sa-i fac pe plac, rascolindu-i niste amintiri placute si aducindu-i in dar PCR. Este vorba despre Partidul Chirurgilor Ranchiunosi. Sa fie primit!

Primarul Constantin Cibu

Dl. Cibu mi se pare un bunic de treaba. Intelegator si foarte maleabil. Gindeste-te, daca dintr-o persoana cu vederi comuniste a iesit un asa activist liberal, adica a dat sfinta stinga pe usuratica asta de dreapta, inseamna ca se poate descurca in orice situatie delicata care ii apare in viata. Cu toate astea, am inteles ca dl. Cibu a trecut in acest an si prin situatii carora nu a putut sa le dea de capat. De exemplu, treaba aia cu capacele de canalizare. E trist, e foarte trist sa constati ca esti legat de miini si de picioare in lupta cu sistemul ticalosit al hotilor de capace. Drept pentru care am zis ca n-ar strica sa-i fac domnului Cibu un cadou care sa puna capac la toate. Concret, m-am gindit ca din 2008 incolo, cind am inteles ca nu va mai fi edil al Brailei, sa-i revina pe viata functia de primar. Primar al batrinilor din Parcul Monument. Asa ca dl. Cibu poate sa stea linistit: chit ca nu va mai fi votat de nimeni, el tot primar va ramine.

Gheorghe Chiru

Simpatic acest domn Chiru. Intotdeauna mi-a facut placere sa citesc declaratiile date de domnia sa presei. De fiecare data cind sint suparat, trag din teancul de reviste un citat din dl. Chiru si brusc imi revine cheful de viata. Asa, deci d-lui Chiru am hotarit sa-i aduc un sef nou-nout la Consiliul Judetului. Un baiat simplu, din popor, educat, fara porniri cabotine, samaritean si deschis dialogului. I-am spus d-lui Chiru sa stea linistit, pentru ca de-acum incolo va avea minute nelimitate la convorbirile personale efectuate de pe telefonul de serviciu si va avea si un birou jos palaria. Stii cit de tare s-a bucurat cind a auzit ca ii voi face acte pe acest birou si ca incaperea va fi mai mare decit a sefului sau caruia, deocamdata, nu as vrea sa-i dezvalui identitatea?

Catalin Chivu

Tot timpul i-am apreciat pe politistii care declara ca vor sa faca treaba. Poftim, eu, ocupat fiind sa impart cadouri oamenilor, nu am apucat sa-mi fac curatenie in casa. Si am auzit ca dl. Chivu s-a declarat un mare specialist in facut "curatenia de primavara". I-am propus sa vina la mine acasa, sa bata la covoarele mele de parca ar fi inchise in arestul IJP, sa stearga faianta in bucatarie si sa lustruiasca si parchetul. Domul Chivu, operativ ca de obicei, a acceptat pe loc, dar m-a intrebat o chestiune: "Eu ce cistig la afacerea asta?". Bag de seama ca dl. Chivu are un fix cu cistigurile astea, de m-a intrebat de zece ori ce cistiga el. I-am zis sa stea linistit, pentru ca ii garantez ca la marea extragere de Pasti la Loto 6/49 va cistiga potul cel mare. Nu, nu este vorba de alea 1-2 milioane de euro, ci de Loteria Nationala. I-am facut-o cadou d-lui Chivu, caci decit s-o privatizeze domnu' Tariceanu si sa plece banii din Romania, mai bine ramine in tara, in miinile unui politist care a dovedit ca stie sa-i tina in friu pe interlopi, pentru a nu fugi cu biletele cistigatoare.

Lucian Tilea

Stai ca nu mai retin: dl. Tilea este viceprimar? Bun, si-atunci pe mine de ce nu m-a anuntat nimeni? Cum se face ca nu mi-am dat seama pina acum ca dl. Tilea este viceprimar? In sfirsit, asta nu mai conteaza acum. Deci d-lui Tilea am zis sa-i fac cadou un pix. Da, bai, un pix, ce te uiti asa mirat la mine? Ideea asta mi-a venit dupa ce l-am auzit pe dl. Tilea afirmind ca se va face o Baza NATO la Braila. A trecut un an si ceva de atunci si am stat si m-am intrebat de ce nu s-a facut aceasta baza. Am zis ca poate dl. Tilea a discutat cu americanii, a pus toate detaliile la punct, iar cind sa semneze parteneriatul s-a trezit ca n-are ustensile de scris. Stiu, e jenant sa te duci sa semnezi un asfel de contract important pentru oras si sa constati ca n-ai un amarit de pix la tine. Nu mai stiu in ce stadiu se afla discutiile pe marginea infiintarii unei Baze NATO la Braila, pentru ca am fost un pic plecat din tara, dar trag nadejde ca acest pix ii va fi de un real folos d-lui Tilea. In cazul in care va pica treaba asta cu Baza NATO, domnia sa ar putea folosi pixul pentru a face un lucru util pentru cetatenii orasului. Cum ar fi, de exemplu, sa-si semneze demisia de la viceprimarie. Stii pe citi braileni o sa-i faca fericiti?

Marcel Constantin

Valeuuu, m-ai disperat cu intrebarile tale. Gata, iti mai zic si ce cadou i-am facut lui Marcel Constantin de la Garda Finaciara si plec naibii acasa ca s-a facut tirziu. Lui Constantin asta chiar nu am stiut ce cadou sa-i fac, caci am inteles ca are de toate. Gindeste-te, as fi fost penibil sa-i aduc in dar o vila cu 12 camere sau vreun Lamborghini. Si-atunci, am zis asa: ia sa-i fac eu cadou d-lui Constantin una bucata imunitate, ca tare o sa mai aiba nevoie saracul de ea cind n-o sa mai fie sef la Garda. S-a uitat un pic mirat la mine, probabil nu a inteles ce vreau sa zic cu asta, dar crede-ma ca eu stiu despre ce este vorba. Ce naiba, crezi ca aici la noi ajunge oricine seful Iepurasilor, asa cum se intimpla in cazul comsiarilor de la Garda Financiara?
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii