Mergi la conţinutul principal

Cum a decăzut Piaţa H. Botev, un loc altădată “şic” din buricul târgului

• în prezent, cele câteva aspecte pozitive sunt umbrite de multe dovezi ale nesimţirii unora dintre concitadinii noştri

 

O imagine actuală, de ansamblu, a Pieţei H. Botev păleşte faţă de anii când aici zona era una deosebită, inclusiv sub aspect gospodăresc. Edilii oraşului depun şi acum eforturi în acest sens, însă de la o vreme sunt şi aspecte deranjante pentru cine traversează acest perimetru.  

La capitolul “Aşa da”, putem consemna mica fântână arteziană amenajată în urmă cu câţiva ani şi destul de bine întreţinută (recent, s-au vopsit băncile de lângă ea); faţadele blocurilor sunt în general bine îngrijite (a mai rămas un singur balcon scorojit, probabil al unui nevoiaş); gardul viu se întreţine permanent. Şi cam atât, fiindcă din indolenţa unora şi nesimţirea altora, dai şi de aspecte care sluţesc imaginea Brăilei: un vechi coş de gunoi, spart şi incendiat, supraîncărcat, îşi revarsă mizeria lângă stâlpul de care este agăţat; borduri dislocate sau abandonate la rigolă, şi o gură de canalizare înfundată cu resturi vegetale şi o anvelopă auto; gunoaie şi pahare din plastic, PET-uri şi flori uscate, lângă bustul lui Hristo Botev, dar şi în interiorul perimetrului de gard viu, spre fostul “Milionarul”; un pupitru de pe vremea jocului Robingo, atârnând într-o şuie şi legat cu lanţuri de un stâlp;  lângă un chioşc cu flori un dulap aproape dezmembrat, iar o perioadă lungă de timp, “peisagiul” a fost nefericit completat cu un panou publicitar pus la pământ. “L-a mâncat rugina, iar  un vânt puternic şi câteva şuturi ale unor derbedei i-au venit de hac”, ne spune un riveran. Cam prea multe “inadvertenţe” pentru un loc de referinţă al Brăilei!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro