Cum au ucis pungile de plastic căprioarele simbol ale Japoniei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cum au ucis pungile de plastic căprioarele simbol ale Japoniei

Autoritățile din orașul japonez Nara avertizează turiștii să nu mai hrănească căprioarele sălbatice din oraș. Mai multe căprioare au murit după ce au înghițit pungi de plastic, relatează The Guardian. Căprioarele din Nara sunt o atracție turistică importantă a orașului nipon.

 

O cantitate mare de plastic a fost găsită în stomacurile a 9 dintre cele 14 căprioare care au murit din martie până acum. Plasticul găsit ar proveni de la pungile și ambalajele aruncate de turiștii care au hrănit animalele. Turiștii străini ignoră în mod constant afișele scrise în engleză și chineză prin care sunt avertizați că animalele trebuie hrănite doar cu biscuiți senbei aprobați de autorități și vânduți în magazinele locale.

Oficiali ai Fundației pentru Protejarea Căprioarelor din Nara au descoperit o cantitate mare de pungi și alte obiecte din plastic în interiorul stomacurilor animalelor. Una dintre căprioare ar fi înghițit 4.3 kilograme de plastic.

Căprioarele sunt atrase de mirosul de mâncare care vine din pungile de plastic aruncate de turiști. Nara este vizitat de mii de turiști pentru templele și altarele Shinto, dar și pentru a interacționa cu cele aproximativ 1300 de căprioare care trăiesc libere în principalul parc al orașului nipon.

Rie Maruko, veterinar și membru al unei fundații pentru protejarea animalelor, spune despre căprioare că au murit de înfometare după ce plasticul și alte obiecte străine de plastic le-au deteriorat sistemul digestiv foarte complex.

Căprioarele care au murit erau atât de slabe încât le puteam simți oasele”, a mai spus Maruko care a cerut turiștilor să nu mai hrănească animalele cu alte lucruri decât biscuiții specifici.

Căprioarele din Nara, care mai obișnuiesc să atace turiștii care le tachinează că mâncare sau care încearcă să-și facă selfie-uri cu ele, sunt considerate mesageri divini în mitologia Shinto și au fost declarate „comori naturale” în 1957.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro