Primul stres cu care începem ziua este alarma insistentă a telefonului care ne anunţă că e timpul să ne dăm jos din pat. Pentru că nu putem renunţa la ea, noi îţi propunem să o transformăm în prietena noastră. Cum? Alegând să fim treziţi pe muzica preferată. Schimbă-ţi alarma cu o melodie care îţi place foarte mult şi astfel te vei trezi cu zâmbetul pe buze. Încearcă să nu amâni soneria pentru a mai fura câteva minute de somn, deoarece acest fapt nu face decât să te obosească şi mai mult.
Pont: Nu te ridica din pat imediat şi nici nu fă mişcări bruşte, ci rezervă-ţi câteva minute pentru a te obişnui organismul cu noua stare.
Energie încă de la prima oră?
Deşi pentru mulţi poate părea greu de crezut, dimineaţa ne putem încărca cu energie care să ne ajungă pentru întreaga zi. Cel mai bun mod de a face asta este să acordăm cel puţin 10 minute antrenamentelor fizice. Pentru a nu deveni o povară, alege câteva exerciţii care să îţi solicite toate grupele musculare şi fă câteva repetări. Astfel, sângele îşi intensifică circulaţia, creierul este oxigenat, iar tu te încarci cu energie.
Pont: În timp ce faci exerciţiile fizice, ascultă o melodie care să te binedispună, iar la final acordă-ţi câteva minute de relaxare şi meditaţie.
Duşul de dimineaţă
Duşul de dimineaţă este un aspect important peste care nu trebuie să sari dacă vrei să începi ziua optimist şi energic. Astfel vei reuşi să îţi revigorezi organismul, să îţi tonifici muşchii şi să îţi stimulezi circulaţia sangvină. Duşurile scoţiene, adică alternarea apei reci cu cea caldă, sunt cele mai indicate dimineaţa.
Pont: Clăteste-te pe faţă cu apă rece. Te vei trezi mai uşor şi, în plus, pielea va deveni mai fermă şi astfel vei întârzia apariţia ridurilor.
Micul dejun este obligatoriu!
Fără doar şi poate, masa de dimineaţă este cea mai importantă masă a zilei. Tot mai multe persoane sar peste micul dejun, fie pentru că nu resimt senzaţia de foame, fie pentru că nu au timp, însă organismul nostru trebuie alimentat pentru a funcţiona corect şi sănătos. Oricât de greu ar fi la început, încearcă să manânci câte puţin în fiecare zi, iar în maxim o lună vei observa că acest „chin" iniţial se va fi transformat într-un obicei plăcut. Alimentele recomandate la micul dejun sunt cerealele integrale, fructele, legumele, iaurtul, ouăle fierte şi brânzeturile.
Acordă-ţi câteva minute pentru a savura în linişte cafeaua de dimineaţă, fie privind pe geam, fie citind câteva pagini din cartea preferata, fie făcând altă activitate care îţi face plăcere, fără însă a te suprasolicita. (www.tonica.ro)