Mergi la conţinutul principal

Cultura fara bani de la buget nu se poate

Nu poti face un festival ca cel International de Canto "Haricleea Darcle" fara bani de la buget. Este opinia presedintelui Consiliului Judetean Braila, care il sfatuieste pe edilul-sef Constantin Cibu sa continue sa sprijine financiar manifestarea amintita, pentru ca merita. Stancu spune ca si el aloca sume importante de la bugetul judetului pentru diferite manifestari culturale, si nu s-a gindit niciodata ca acestea ar trebui sa se autofinanteze, asa cum si-ar dori primarul Cibu, cind e vorba despre "Haricleea Darcle":
"Domnul Cibu isi face treaba la Primarie cum doreste dinsul, eu va spun ce ne priveste ca, la CJ, o mare parte din banii pentru astfel de actiuni sint dati de administratie. La noi a costat circa 2 miliarde lei vechi in fiecare an, la care se adauga sponsorizari destul de consistente, cam de aceeasi valoare. Problema este ca banii nu se scot din bilete. Daca Casa Tineretului ar avea circa 500 de locuri, si fiecare bilet ar costa 100.000 -150.000 de lei, luam 2-3 sute de milioane, care nu ajung nici pentru cazare. Daca am face 500.000 lei biletul, n-ar veni nimeni la spectacol. Eu cred ca sportul si cultura fara subventii nu pot functiona in Braila, in ziua de azi. Sint festivaluri precum cel de poezie balcanica, si costa cel putin 300 de milioane de lei vechi. Cine sa dea banii, daca nu judetul? Sint lucruri vizibile si eu cred ca este foarte corect ca festivalurile pe care le organizam, fie de mai mica sau mai mare amploare, sa fie sustinute de la buget. Cred ca domnul primar ar trebui sa stea alaturi de festival, iar noi am incercat in fiecare an sa ajutam dupa cum putem, pentru ca ar fi pacat ca acest festival sa nu mai aiba loc la Braila".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu