Mergi la conţinutul principal

Cultură de grâu pe spațiile verzi din Pisc și Vidin

* pe străzile recent modernizate, în loc de gazon, locatarii s-au trezit în fața porții cu grâu care a început să înfrățească, promițând o recoltă de toată frumusețea

 

După cum se știe, în urmă cu câțiva ani, lucrările de amenajare/modernizare a mai  multor străzi din cartierele Pisc și Vidin (Locuri Noi) s-au întrerupt din cauza unei firme de construcții din București care s-a dovedit a fi neserioasă, cetățenii având parte doar de străzi cu piatră, apă, noroi și îngustarea carosabilului. Până la urmă, la intrevenția Primăriei, a fost schimbat constructorul și lucrurile au intrat în normal, ambele cartiere beneficiind acum de străzi moderne, asfaltate, cu marcaje  rutiere, dar și cu indicatoare de circulație și indicatoare stradale noi. S-au bucurat locuitorii și de plantarea de gazon pe spațiile verzi, anul acesta s-au plantat și pomi dar... surpriză totală: pe mai multe străzi, în loc de gazon, în fața porților a răsărit… grâu! Printre străzile transformate ca prin minune în tarlale agricole se numără Grindului, Garofitei, Jderului, Pictor Isser și alte câteva. Cum Primăria nu a oferit o explicație oficială pentru acest lucru, locatarii au convingerea că pământul adus în fața porții lor o fi fost luat de pe vreun câmp semănat cu grâu!

 

 

Oamenii fac haz de necaz, unii spunând : “îl las să facă boabe, pentru găini, iar Vidinul să fie declarat, ca Ilfovul, sector agricol…”. Oricum, să  ne aducem aminte că, înainte de 1989, un primar a ordonat (în exces de zel) ca pe Dorobanți, între liniile de tramvai, să se cultive… sfeclă furajeră! Evident că, după acea fază, s-a dus buhul despre Brăila!

Întrebați despre acest aspect, reprezentanții Primăriei ne-au spus că nu știau despre acest aspect și că vor cerceta situația la fața locului, iar dacă va fi cazul îi vor solicita constructorului care s-a ocupat cu modernizarea străzilor să ia măsuri, lucrările fiind încă în garanție.

Pe de altă parte, având în vedere criza alimentară cu care suntem amenințați se vorbește tot mai des pe la televiziuni de inițiativele gospodărești de a cultiva judicios fiecare palmă de pământ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro