Mergi la conţinutul principal

Cultură’n şură aduce teatrul în satele din Brăila

vineri şi sâmbătă, pe 2 şi 3 august, în curţile a doi săteni,din comunele Unirea şi Mircea Vodă, va avea loc  spectacolul “Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuţ

 

Vineri şi sâmbătă, pe 2 şi 3 august, curţile unor săteni din Unirea şi Mircea Vodă devin săli de spectacol în aer liber. Caravana Cultură’n şură, care aduce teatrul în satele româneşti încă din anul 2013, ajunge pentru prima dată în judeţul Brăila şi prezintă comedia “Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuţ. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliţă, Bogdan Costea, Lavinia Cosma şi Florentina Năstase dau viaţă personajelor din celebra satiră comică. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea:  “În ce măsură haina îl face pe om, sau, în cazul nostru, halatul pe medic?” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru “Atelier” ediţia 2018.

Potrivit informaţiilor furnizate de organizatorii acestui turneu, copiii sunt aşteptaţi la ateliere de joc şi improvizaţie la căminele culturale din fiecare localitate, de la ora 17.00, ateliere care au menirea de a face o scurtă incursiune în lumea teatrului, dar şi de a le oferi tinerilor participanţi câteva sfaturi în ceea ce priveşte conduita în timpul unui spectacol.

Aşadar, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi vineri, 2 august, ora 21:00 în comuna Unirea pe strada Brutăriei nr. 44, iar sâmbătă, 3 august, ora 21:00 în comuna Mircea Vodă, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 45, participarea la atelier şi intrarea la spectacol fiind gratuite.

Turneul trupei de teatru “Cultură’n şură” face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat “Teatru Implicat”, în cadrul căruia vor avea loc evenimente în mai multe judeţe ale ţării. Până în prezent, mai bine de 650 de spectatori din judeţul Argeş au asistat la 3 reprezentaţii gratuite ale spectacolului “Doctor fără voie”, iar 86 de copii au învăţat prin joc câteva reguli de conduită la un spectacol de teatru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro