Mergi la conţinutul principal

Culmea represaliilor: Siria impune vize turcilor

Guvernul sirian a decis să impună de acum vize cetățenilor turci care doresc să intre în Siria, ceea ce nu a fost cazul de la acordul bilateral privind renunțare la vize convenit între Damasc și Ankara, în septembrie 2009. „În urma deciziei luate de Ministerul de Externe turc la 9 decembrie (...) guvernul sirian, în baza principiilor de reciprocitate și de suveranitate națională, a decis la rândul său să refuze intrarea în Siria a cetățenilor turci fără vize", a anunțat Ministerul de Externe sirian. „Guvernul turc este responsabil de consecințele acestei decizii asupra relațiilor între popoarele sirian și turc", se arată într-un comunicat publicat de agenția de presă oficială Sana.
Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Ministerul de Extern turc a dat însă asigurări că „nu există nicio schimbare în politica vizelor pentru sirieni", precizând că „cetățenii sirieni sunt scutiți de vize pe o perioadă cuprinsă între 90 de zile și șase luni".
Fost aliat al Siriei, Ankara a întrerupt relațiile diplomatice cu președintele sirian Bashar al-Assad de la declanșarea revoltei populare, în martie 2011. Reprimarea ce a urmat și declanșarea unui conflict armat au determinat Turcia să treacă de partea opoziției siriene. La rândul său, guvernul sirian acuză Turcia că antrenează combatanți ai opoziției, că facilitează intrarea lor în Siria și că susține grupări extremiste.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro