Cei care încă mai locuiesc în case retrocedate şi au nevoie de locuinţe sociale dau bătăi de cap nejustificate municipalităţii brăilene. Mai clar, după ce că mai au puţin şi ajung în stradă deoarece noii proprietari vor să îşi intre în drepturi cât mai repede, ei strâmbă din nas la apartamentele pe care Primăria le pune la dispoziţia lor, pe motiv că stăteau mult mai confortabil în casele de patrimoniu de prin centrul oraşului. Primarul Aurel Simionescu îi avertizează pe mofturoşi că ar trebui să se mulţumească cu ce le oferă Primăria, deoarece dacă refuză locuinţele date de municipalitate, aceasta nu mai are obligaţia să le ofere altele, la nivel cu "stadardele lor înalte": "Mulţi dintre cei care stau în astfel de case se trezesc, în urma înţelegerilor semnate tot de ei cu proprietarii, cu executorul judecătoresc la uşă, să elibereze casa. Şi vin şi cer locuinţe sociale, iar când noi le dăm apartamente, ei strâmbă din nas. Le refuză pe motiv că ei nu stau la bloc, că acolo unde stăteau înainte camerele erau mai mari, iar astea sunt camere standard de bloc şi că sunt la etaj...şi din astea...Eu vreau să spun clar că astea sunt locuinţele din fondul locativ, sunt condiţii foarte bune şi, în contextul în care sunt la un pas de a fi daţi în stradă, ei fac din astea. Astea sunt cele pe care le avem şi gata. Nu le convine, noi nu suntem obligaţi să le dăm altele", a subliniat primarul.
Acesta a mai adăugat că mai sunt astfel de persoane care ocupă locuinţe sociale la bloc şi nu şi-au plătit datoriile la utilităţi, fiind până la urmă executate silit de către asociaţiile de proprietari sau locatari de care aparţin. În acest context, primarul spune că nu poate ţine decât partea asociaţiilor respective, deoarece nici lui nu i se pare corect să nu primească apă sau căldură o scară întreagă, din cauza unuia care are datorii de 100 de milioane de lei vechi la întreţinere.
În altă ordine de idei, edilul-şef a anunţat că a dat dispoziţie inspectorilor din cadrul Primăriei să atenţioneze şi să amendeze proprietarii de case de patrimoniu care îşi lasă imobilele în paragină, deoarece nu doreşte să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent cu o astfel de casă de pe str. Danubiului, ce a fost devastată şi apoi incendiată de boschetarii care îşi făcuseră culcuş în ea: "Mulţi proprietari fac presiuni asupra locatarilor - şi inevitabil asupra noastră - ca să se mute, să elibereze casa, apoi ei o lasă de izbelişte. Nici nu o repară, nici nu o vând că nu o cumpără nimeni la preţurile pe care le cer ei, nici nu o închiriază şi se întâmplă ce s-a întâmpat cu cea de pe Danubiului. Sunt vandalizate şi mai iau şi foc. O să le trimitem din nou atenţionări şi apoi amenzi".