Cu ce proiecte pe fonduri europene se laudă şeful CJ Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cu ce proiecte pe fonduri europene se laudă şeful CJ Brăila

• preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a prezentat o listă scurtă cu proiecte pentru care încearcă să obţină finanţare de la Uniunea Europeană • printre acestea se numără coridorul TEN-T (Silistraru, Unirea Gropeni), reabilitarea Casei Memoriale Perpessicius, precum şi modernizarea Palatului Administrativ • în paralel, CJ va cofinanţa un proiect al Bibliotecii realizat prin fonduri UE, care vizează reamenajarea hrubelor de sub clădire

 

După ce a fost criticat de mai multe ori de către consilierii judeţeni ai PNL că nu atrage fonduri europene, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ţinut, recent, să prezinte o listă scurtă cu proiectele prioritare, pentru realizarea cărora încearcă să obţină bani de la UE. Acesta a vorbit despre clasicul proiect pe infrastructură - realizarea coridorului TEN-T (Silistraru, Unirea, Gropeni), dar şi alte câteva planuri privind clădirile aflate în patrimoniu. Mai exact, Chiriac susţine că se va încerca reabilitarea Casei Memoriale D.P. Perpessicius, precum şi modernizarea Palatului Administrativ, un proiect luat în calcul constant de şefii administraţiei, încă de pe vremea fostului preşedinte al judeţului, Gheorghe Bunea Stancu.

„În momentul de faţă suntem pe ultima sută de metri pentru depunerea a două proiecte europene pe această axă, pe SUERD. Este vorba despre coridorul TEN-T de la Gropeni, Unirea, Silistraru. Un proiect de 18,5 km de drum judeţean cu o valoare de 10 milioane euro. Am avut câteva probleme, dar le-am rezolvat şi vreau să le mulţumesc cu această ocazie celor doi primari de la Gropeni şi de la Unirea, pentru că au înţeles nişte aspecte legate de partea de proprietate a câtorva mici terenuri pe care trebuie să le luăm noi la judeţ, astfel încât acest proiect să fie viabil şi să nu avem niciun fel de problemă. Al doilea proiect pe care vrem să îl depunem prin programul SUERD este Casa Perpessicius, în valoare de 500.000 euro. Este gata şi o să intrăm cu el. Recunosc, suntem puţin în urmă pe proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea Palatului Administrativ. Pe acesta vrem să îl facem prin POR, axa 3. Suntem în discuţii foarte avansate şi încercăm să avem parte de DALI. Nu pot să vă spun încă suma, tocmai pentru că nu avem DALI-ul. Dar încă suntem în termen, avem timp până în 4 octombrie. Sperăm să reuşim să îl depunem şi pe acesta. Vorbim totuşi despre clădirea în care funcţionează Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Brăila şi Prefectura”, a declarat Chiriac.

 

Biblioteca „Panait Istrati” plănuieşte să îşi recondiţioneze subsolul

Mergând pe aceeaşi ordine de idei, Chiriac a mai punctat că pe lângă proiectele amintite mai există o serie de planuri puse la punct alături de instituţiile subordonate Consiliului Judeţean pentru atragerea de fonduri europene. Un astfel de exemplu în reprezintă un demers al Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati”, care încearcă să îşi recondiţioneze/modernizeze subsolul (hrubele de sub clădire), cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

„Un proiect european în valoare de 250.000 euro. Noi, Consiliul Judeţean, îi susţinem pe partea de cofinanţare şi cu tot ce au nevoie, ca acest proiect să fie eligibil şi să fie câştigat. Presupune amenajarea subsolului, a hrubei de la bibliotecă. Este un proiect foarte frumos pe parte de lucruri pescăreşti, de literatură de specialitate. Nu am acum mai multe detalii, dar este un proiect eligibil şi am dat ok-ul fără niciun fel de problemă pentru că susţinem atragerea de fonduri europene. Pe această axă, pe Programul Operaţional de Pescuit sunt proiecte care pot fi depuse de autorităţile publice locale şi de subordonate. Dar există şi pentru privaţi o anumită sumă şi sperăm că prin această axă să putem crea - pentru că nu avem în momentul de faţă şi trebuie să recunoaştem - partea de infrastructură, de dezvoltare a turismului din Brăila”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro