Mergi la conţinutul principal

Cu Anamaria Ioniţă în lot, România a promovat în Liga I la Cupa Europei la probe combinate

Echipa României, cu 35532 puncte acumulate, s-a clasat pe primul loc din Liga a II-a la Cupa Europei la probe combinate şi a promovat în Liga I. Pe locurile următoare s-au clasat Islanda, cu 34618 puncte şi Turcia cu 29968 puncte.
La competiţia care a avut loc în Portugalia, din lotul României a făcut parte şi brăileanca Anamaria Ioniţă, iar sportiva cu dublă legitimare CSM Brăila - CSU Piteşti pregătită de profesoara Irina Roată, cu toate că s-a aflat la al doilea concurs oficial de heptatlon din cariera sa, a reuşit să se claseze pe locul al optulea în concursul feminin. Ioniţă şi-a propus ca în Portugalia să-şi depăşească performanţa din ţară şi a obţinut 5211 puncte, cu 115 mai mult decât în România.
Ioniţă a câştigat proba de 200 m plat, la 100 m garduri s-a clasat pe locul al doilea, iar la 800 m plat a obţinut cel de-al doilea timp din concurs.
"Eu sunt foarte mulţumită de ceea ce am realizat, mi-am depăşit cu 115 puncte recordul personal stabilit în România, am obţinut 5211 puncte, rezultate foarte bune la 200 şi 800 m plat, recorduri personale la săritura în lungime şi la aruncarea greutăţii. Dar ceea ce este cel mai important este faptul că România a promovat în Liga I. Acolo exigenţele vor fi altele, dar avem timp să ne pregătim ca să facem o figură frumoasă şi în eşalonul în care am promovat", a declarat Anamaria Ioniţă.
Pentru atleta brăileană, duminică şi luni urmează un alt test oficial, naţionalele de probe combinate, la care vizează o medalie.
"La naţionalele de probe combinate doresc să obţin cel puţin medalia de bronz. Ştiu că vin adversare experimentate cum ar fi bucureşteanca Beatrice Puiu sau Andreea Panţuroiu din Câmpulung, dar sper să fiu sănătoasă, să pot concura la parametri optimi ca să-mi pot realiza obiectivul", a mai spus Ioniţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro