Mergi la conţinutul principal

Cuțitarii ucigași din Spiru Haret, 10 ani la închisoare

• inculpații B.V. și M.C.N. acuzați de infracțiunea de omor, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu, au primit pedepse mai mari în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galați • la ședința din 22 decembrie, magistrații au decis ca inculpatul B.V. să execute peste 10 ani de închisoare, față de 9 ani la prima instanță, iar celălalt inculpat are și el o pedeapsă de aproape 10 ani, fără câteva luni • sentința de la Curtea de Apel Galați este definitivă • în iulie anul trecut, inculpații au pătruns în curtea unui consătean din Spiru Haret și l-au atacat cu cuțitul, ei fiind acuzați inițial de tentativă de omor, apoi de omor, întrucât victima nu a supraviețuit

 

Cuțitarii din Spiru Haret, care l-au atacat cu violență pe un consătean și i-au adus sfârșitul, au primit pedepse ceva mai mari la Curtea de Apel Galați. În primă instanță, cei doi inculpați - B.V. și M.C.N., au primit aproximativ 9 ani de închisoare, însă în urma apelului formulat la Curtea de Apel Galați pedepsele au crescut cu câte un an. La ședința din 22 decembrie, magistrații au decis ca inculpatul B.V. să execute peste 10 ani de închisoare, față de 9 ani la prima instanță, iar celălalt inculpat are și el o pedeapsă de aproape 10 ani, fără câteva luni. În iulie anul trecut, inculpații au pătruns în curtea unui consătean din Spiru Haret și l-au înjunghiat cu cuțitul, iar victima a ajuns la spital în stare gravă, însă nu a supraviețuit. Inculpații au fost acuzați de infracțiunea de omor, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu. Sentința care s-a dat acum la Curtea de Apel Galați este definitivă. “Desființează, în parte, sentința penală nr. 82/05.07.2022 a Tribunalului Brăila, și în rejudecare: Descontopește pedeapsa rezultantă principală de 9 ani și 4 luni închisoare aplicată inculpatului B. V. în pedepsele componente și majorează pedepsele aplicate inculpatului pentru infracțiunea de violare de domiciliu în forma agravată, de la 9 luni închisoare la 2 ani închisoare și pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, de la 3 luni închisoare la 1 an și 4 luni închisoare. Contopește pedepsele principale aplicate în cauză inculpatului B. V., de 9 ani închisoare (pentru infracțiunea de omor), 2 ani închisoare și 1 an și 4 luni închisoare, aplicând pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare la care adaugă un spor din celelalte pedepse, stabilind pedeapsa rezultantă de 10 ani, 1 lună și 10 zile închisoare. Descontopește pedeapsa rezultantă principală de 9 ani și 3 luni închisoare aplicată inculpatului M. C. N. în pedepsele componente și majorează pedeapsa aplicată inculpatului pentru infracțiunea de violare de domiciliu în forma agravată, de la 9 luni închisoare la 2 ani închisoare. Contopește pedepsele principale aplicate în cauză inculpatului M. C. N., de 9 ani închisoare (pentru infracțiunea de omor) și 2 ani închisoare, aplicând pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, stabilind pedeapsa rezultantă de 9 ani și 8 luni închisoare. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Definitivă”, este soluția pronunțată la data de 22 decembrie, la Curtea de Apel Galați.

 

Acuzațiile anchetatorilor

După cum v-am informat în edițiile anterioare, în vara anului trecut, doi localnici din Spiru Haret au pătruns în curtea unui consătean și l-au atacat cu cuțitul, acesta ajungând în stare gravă la spital. Unul dintre atacatori a avut un conflict cu fiul bărbatului înjunghiat și a decis să se răzbune. Cei doi suspecți au fost arestați preventiv pentru tentativă de omor.

La data de 22 iulie 2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila luarea măsurii arestării preventive față de cei doi inculpați. Era vorba despre inculpații B.V. și M.C.N., cercetați atunci sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor (persoană vătămată I.F.), violare de domiciliu și lovire sau alte violențe (persoană vătămată I.A.F.). Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, iar judecătorul a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați.

Cei doi nu au mai scăpat din arest, mai ales că ulterior ei au fost acuzați de infracțiunea de omor.

Potrivit procurorului de caz, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 20/21 iulie, în jurul orelor 03:30, în urma consumului de băuturi alcoolice, inculpații B.V. și M.C.N., din localitatea Spiru Haret, județul Brăila, au pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate I.F., în vârstă de 48 de ani. Acesta era tatăl unui tânăr din localitate cu care inculpatul M.C.N. a avut anterior un conflict. Cei doi l-au agresat pe bărbat, iar fiecare inculpat i-a aplicat mai multe lovituri cu cuțitul, în zonele abdominală și dorsală, producându-i leziuni traumatice grave. În plus, la părăsirea locuinței persoanei vătămate, unul dintre inculpați, B.V., pentru a-și asigura scăparea, a lovit-o cu palma peste față pe fiica persoanei vătămate. “Ulterior, persoana vătămată care a fost lovită cu cuțitul a fost transportată la Spitalul de Urgență Județean Brăila, secția ATI, unde a fost supusă unei intervenții chirugicale. Concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Brăila arătau că loviturile au pus în primejdie viața persoanei vătămate I.F. iar în caz de supraviețuire aceasta ar necesita circa 45-50 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare”, au transmis procurorii din cadrul PT Brăila.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților, dosarul ce are ca obiect infracțiunea de “omor” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, iar apoi cei doi cuțitari au primit pedepse cu închisoarea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro