Mergi la conţinutul principal

Cuţitarul drogat care a creat haos în Gara CFR vrea liberare condiţionată

condamnatul Sandu Ionuţ Ciprian, trimis la puşcărie după ce a primit o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare, în decembrie 2017, ar vrea să îşi recapete libertatea • acesta a solicitat liberarea condiţionată la Judecătoria Brăila, însă cererea i-a fost respinsă • a formulat contestaţie la instanţa superioară drogat cu prenadez, în septembrie 2017, individul a ameninţat călătorii din gară şi taximetriştii cu un cuţit, apoi s-a fugărit cu poliţiştii

 

Sătul să stea în spatele gratiilor, mai ales că acolo nu se poate droga cu prenadez, aşa cum îi place, condamnatul Sandu Ionuţ Ciprian a cerut liberarea condiţionată. Este vorba despre cuţitarul care i-a ameninţat pe călătorii din Gara CFR şi pe poliţiştii veniţi să îl liniştească, în septembrie 2017.

Pe rolul Judecătoriei Brăila este înregistrată solicitarea condamnatului, însă acesta nu a obţinut câştig de cauză. “Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul Sandu Ionuţ Ciprian. Fixează termen pentru reanalizarea situaţiei petentului la termenul de expirare a pedepsei”, este soluţia pronunţată de instanţă la data de 20 mai.

Decizia magistraţilor nu prea a fost pe gustul condamnatului, acesta formulând contestaţie. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila, termenul de judecată fiind stabilit pentru jumătatea acestei luni.

Cuţitarul drogat din gară a primit sentinţa finală în martie 2018, când a rămas în vigoare soluţia aplicată de Judecătoria Brăila, în decembrie 2017, fiind vorba despre o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare. Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au respins cererea inculpatului acuzat de ultraj la poliţist şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au menţinut pedeapsa dată de prima instanţă.

Reamintim că atacul violent de la Gară s-a produs în dimineaţa zilei de 21 septembrie 2017, când Ionuţ - Ciprian Sandu, brăileanul care îşi ducea traiul prin zona Gării CFR, s-a drogat bine cu prenadez, apoi şi-a pus un cuţit de 30 centimetri la brâu şi s-a îndreptat către gară. Ajungând pe peron, individul a traversat clădirea prin zona caselor de bilete şi a ieşit pe scările de acces din exteriorul gării. Aici, în prezenţa câtorva zeci de oameni, a scos de la brâu cuţitul şi a început să îi ameninţe pe cei din jur, călătorii din zona Gării şi taximetriştii intrând în panică, întrucât se aşteptau la ce este mai rău, mai ales că bărbatul tot striga “Vă tai, vă tai!”. Femeia de serviciu de la gară a sunat la Poliţia Transporturi şi a cerut ajutorul, povestind ce se întâmplă în spaţiul public. Poliţiştii au venit imediat în zona Gării, pentru a-l determina pe cuţitar să se liniştească, însă au avut şi ei parte de surprize. În imaginile video prezentate pe site-ul “Obiectiv Vocea Brăilei” imediat după producerea incidentului din zona Gării CFR se vede clar cum se desfăşoară toată urmărirea, între poliţişti şi cuţitar, dar şi momentul când individul este imobilizat.

Potrivit procurorului de caz, agenţii de poliţie Tănase Claudiu şi Băluţă Florin, ambii în uniforme de serviciu, s-au deplasat în zona din faţa gării şi l-au văzut pe inculpat ameninţând trecătorii şi mai mulţi şoferi de taxi. Au încercat să îl liniştească pe scandalagiu şi să îl determine să arunce arma albă, pe care o tot flutura ameninţător. Ionuţ - Ciprian Sandu s-a apucat să îi fugărească pe oamenii în uniformă, ameninţându-i cu cuţitul. Comisarul şef Dănuţ Novac a ajuns şi el în zona Gării şi, întrucât îl ştia bine pe drogat, a încercat să discute cu el omeneşte. Boschetarul l-a ameninţat şi pe acesta cu moartea. În zonă au mai sosit trei poliţişti de la Biroul Proximitate, care se aflau în patrulare şi care fuseseră alertaţi de mai multe persoane. Într-un final, poliţiştii au reuşit să îl determine pe individ să arunce arma albă, acesta fiind apoi imobilizat. În ziua de 22 septembrie 2017, Ionuţ Ciprian Sandu, de 34 de ani, a fost arestat preventiv, măsura fiind ulterior prelungită. Individul cu o listă infracţională abundentă s-a întors la puşcărie, în urma condamnării primite în acest dosar. 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro