Mergi la conţinutul principal

Cuţitarii din Spiru Haret. Pedeapsă de 9 ani închisoare pentru omor

* zilele trecute, magistraţii Tribunalului Brăila au dat sentinţa faţă de inculpaţii B.V. şi M.C.N. acuzaţi de infracţiunea de omor, lovire sau alte violenţe şi violare de domiciliu * inculpaţii au primit câte 9 ani şi câteva luni de închisoare fiecare, asta după ce în iulie anul trecut au pătruns în curtea unui consătean din Spiru Haret şi l-au atacat cu cuţitul, acesta ajungând în stare gravă la spital * iniţial, cuţitarii au fost acuzaţi de tentativă de omor, însă încadrarea s-a schimbat în omor, după cum se arată pe site-ul instanţei, întrucât victima nu a supravieţuit

 

 

 

 

Atac violent cu cuţitele, până la omor! Doi bărbaţi din localitatea Spiru Haret au primit pedeapse cu închisoarea pentru infracţiunea de omor, faptă comisă în urmă cu un an. Inculpaţii B.V. şi M.C.N., acuzaţi de infracţiunea de omor, lovire sau alte violenţe şi violare de domiciliu, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi câteva luni de închisoare fiecare. În iulie anul trecut, aceştia au pătruns în curtea unui consătean din Spiru Haret şi l-au atacat cu cuţitul, victima ajungând în stare gravă la spital. Iniţial, cei doi au fost acuzaţi de tentativă de omor, însă apoi s-a schimbat încadrarea juridică în infracţiunea de omor, după cum se arată pe site-ul Tribunalului Brăila, dovadă că victima nu a mai scăpat cu viaţă.

Sentinţa s-a dat la şedinţa din 5 iulie şi a fost postată pe site-ul instanţei, însă nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. “Condamnă pe inculpatul B. V. la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor la data de 20/21.07.2021 (victimă I. F.); pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu în forma agravată la data de 20/21.07.2021; pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (persoană vătămată I. A. F.). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, la care va adăuga un spor, în total inculpatul va executa 9 ani şi 4 luni închisoare. Menţine arestul preventiv a inculpatului B. V. Deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în arest preventiv, de la 21.07.2021, la zi.

Condamnă pe inculpatul M. C. N. la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor la data de 20/21.07.2021 (victimă I. F.), pedeapsa de 9 luni închisoare pentru violare de domiciliu în forma agravată la data de 20/21.07.2021. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, la care va adăuga un spor, în total inculpatul va executa 9 ani şi 3 luni închisoare. Menţine arestul preventiv al inculpatului M. C. N., deduce din pedeapsa aplicată perioada executată în arest preventiv, de la 21.07.2021, la zi. (...)”, este soluţia pronunţată la Tribunalul Brăila.

După cum se arată în soluţia instanţei, inculpaţii sunt obligaţi să plătească, în solidar, daune morale şi materiale păriţilor civile, către I.M. - suma de 18.000 lei despăgubiri pentru daune materiale şi suma de 20.000 euro despăgubiri pentru daune morale; I. T. suma de 20.000 euro despăgubiri pentru daune morale; I. G. suma de 20.000 euro, despăgubiri pentru daune morale; Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila suma de 26.855,23 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru victimă. Instanţa a dispus şi confiscarea celor două cuţite folosite de inculpaţi la săvârşirea faptei.

Dacă în cauză se va formula apel, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da condamnarea finală faţă de cei doi inculpaţi acuzaţi de omor.

 

Acuzaţiile anchetatorilor

 

În vara anului trecut, doi localnici din Spiru Haret au pătruns în curtea unui consătean şi l-au atacat cu cuţitul, acesta ajungând în stare gravă la spital. Unul dintre atacatori a avut un conflict cu fiul bărbatului înjunghiat şi a decis să se răzbune. Cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru tentativă de omor.

La data de 22 iulie 2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi. Era vorba despre inculpaţii B.V. şi M.C.N., cercetaţi atunci sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor (persoană vătămată I.F.), violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe (persoană vătămată I.A.F.). Cererea a fost admisă de către Tribunalul Brăila, iar judecătorul a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi.

Cei doi nu au mai scăpat din arest, mai ales că ulterior ei au fost acuzaţi de infracţiunea de omor.

Potrivit procurorului de caz, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 20/21 iulie, în jurul orelor 03:30, în urma consumului de băuturi alcoolice, inculpaţii B.V. şi M.C.N., din localitatea Spiru Haret, judeţul Brăila, au pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate I.F., în vârstă de 48 de ani. Acesta era tatăl unui tânăr din localitate cu care inculpatul M.C.N. a avut anterior un conflict. Cei doi l-au agresat pe bărbat, iar fiecare inculpat i-a aplicat mai multe lovituri cu cuţitul, în zonele abdominală şi dorsală, producându-i leziuni traumatice grave. În plus, la părăsirea locuinţei persoanei vătămate, unul dintre inculpaţi, B.V., pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o cu palma peste faţă pe fiica persoanei vătămate. “Ulterior, persoana vătămată care a fost lovită cu cuţitul a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Judeţean Brăila, secţia ATI, unde a fost supusă unei intervenţii chirugicale. Concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Brăila arătau că loviturile au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate I.F. iar, în caz de supravieţuire, aceasta ar necesita circa 45-50 zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare”, au transmis procurorii din cadrul PT Brăila.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, dosarul ce are ca obiect infracţiunea de “omor” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila, iar acum s-a dat condamnarea pentru cei doi cuţitari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro