Mergi la conţinutul principal

CSM Brăila a obţinut patru medalii, la naţionalele de maraton la kaiac canoe

* Florinel Sârbu a cucerit aurul la kaiac 1, pe distanţa de 3 km, la cadeţi U12 * Alexandru Popescu, la cadeţi, Ionuţ Lungu şi Nicolas Giurgea în proba de canoe 2, la juniori II, sunt vicecampioni naţionali * Vlad Oltenu a obţinut medalia de bronz, la tineret

 

 

 

 

Secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila a obţinut patru medalii la Campionatul naţional de maraton la kaiac canoe, care s-a desfăşurat la Bascov, la finalul săptămânii trecute. Medalia de aur şi implicit titlul de campion naţional, a fost cucerită de Florinel Sârbu, la kaiac 1, pe distanţa de 3 km, la cadeţi U12. Sârbu, sportiv pregătit de antrenoarea emerită Florentina Ion, a mai cucerit un titlu naţional şi în primăvară, pe distanţa de 500 m. Cele două medalii de argint care au intrat în palmaresul clubului brăilean la această competiţie au fost adjudecate de Alexandru Popescu la cadeţi, în proba de canoe 1, pe distanţa de 7 km, şi de Ionuţ Lungu şi Nicolas Giurgea în proba de canoe 2, pe distanţa de 10 km, la juniori II. Component al lotului naţional de juniori I al României, Vlad Oltenu, a obţinut medalia de bronz în proba de kaiac 1 pe distanţa de 14 km.

Component al lotului Olimpic de tineret al României, Robert Calaver a trecut al patrulea linia de sosire în proba de kaiac 1, pe distanţa de 20 km, în concursul seniorilor, şi tot pe poziţia a patra s-a clasat Cristian Ghenov la canoe 1, pe distanţa de 10 km, în concursul juniorilor II. Dragoş Ion şi Matei Ion s-au clasat pe poziţia a cincea la kaiac 2, pe distanţa de 10 km, la juniori II. Antrenorul Gheorghe Constantinov a concurat în proba de canoe 1, pe distanţa de 20 km, la seniori, unde a ocupat locul al şaselea.

Lungu Giurgea, Ivan şi Ghenov sunt componenţi ai lotului naţional de juniori II de la Brăila.

Lungu şi Giurgea sunt de la grupa antrenorului Gheorghe Constantinov, restul participanţilor sunt de la grupa antrenoarei emerite Florentina Ion.

Au fost curse spectaculoase, palpitante, asta cu toate că vremea nu a ţinut cu noi. A plouat, a căzut şi grindină dar am rezistat şi am venit acasă cu patru medalii. Cu puţină şansă, mai puteam obţine două medalii. Acest campionat a reprezentat un criteriu de selecţie pentru Campionatul Mondial de maraton la kaiac canoe care se va desfăşura la sfârşitul lunii septembrie, la Bascov. De aceea acest campionat naţional s-a desfăşurat mai repede. Dar au venit sportivi de la 29 de cluburi. Consider că ne-am îndeplinit obiectivul deşi timpul de pregătire pentru această competiţie a fost mult mai scurt decât de obicei”, ne-a declarat antrenoarea emerită Florentina Ion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro