Mergi la conţinutul principal

CSM Brăila la ora bilanţului: 74 de medalii la Cupa României şi la Campionatele Naţionale

• Teodora Naidin a fost sportiva anului 2018, iar secţia de sambo numărul unu pe club • la kaiac-canoe s-au obţinut cele mai multe medalii naţionale • boxul şi atletismul au avut rezultate în plan naţional • CSM-ul a obţinut 74 de medalii la Cupa României şi la Campionatele Naţionale, dintre acestea 15 au fost de aur, 27 de argint şi 32 de bronz

 

Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru Clubul SportivMunicipal (CSM) Brăila. Gruparea sportivă brăileană a început sezonul competiţional cu 266 de sportivi, dintre care 207 legitimaţi la 11 ramuri sportive. La seniori au concurat 19 sportivi, la tineret 14, la juniori 69, la cadeţi 41 şI la copii 64. Dintre aceştia, 8 au fost convocaţi la loturile naţionale şi anume Anamaria Ioniţă la lotul de atletism seniori, Teodora Naidin şi Cătălina Varvaruc la sambo, la juniori, Ene George şi Bianca Tenia la lotul de juniori I şi Robert Calaver la cel de juniori II, la kaiac canoe, Andrei Popa şi Gabriel Comănescu la loturile de dirt track juniori, respectiv seniori. De asemenea, antrenoarea Florentina Ion a fost cooptată în staff-ul tehnic al lotului de juniori II la kaiac canoe.

Secţia cu cele mai bune rezultate a fost cea de sambo, care prin Teodora Naidin a bifat două performanţe notabile pe plan internaţional, o medalie de argint la Campionatul Mondial şcolar şi un de bronz la Campionatul European. Totodată, sportiva anului la CSM Băila a fost Teodora Naidin, sportiva pregătită de antrenoarea Carmen Constantin. Ca de obicei, cele mai multe medalii naţionale au fost obţinute de secţia de kaiac-canoe, care şi-a adăugat în acest an, în palmares, 26 de medalii. Înotul a renăscut la Brăila, astfel că după câţiva ani în care a făcut selecţii iar vârfurile acesti secţii au trecut la grupa de performanţă, sub îndrumarea lui Cătălin Nistor înotătorii clubului brăilean au obţinut două medalii, un argint şi un bronz.

“Rezultatele obţinute de sportivii de la CSM Brăila în 2018 au fost bune, asta în condiţiile în care în fiecare an bugetul pe care îl primim este din ce în ce mai mic. Iar la ele o contribuţie au avut-o absolut toţi slariaţii clubului nostru. Consider că secţia de sambo a fost cea mai performată, iar Teodora Naidin sportiva anului la clubul nostru. Ţinând cont de talentul acestei sportive, de felul în care se pregăteşte, pot spune că va fi una dintre reprezentantele României la următoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde are şanse la medalii. Boxul este o altă secţie cu rezultate, două locuri cinci la Campionatele Europene. Am făcut eforturi să le oferim copiilor dotaţi de la box şansa de a participa, mai precis le-am obţinut de la sponsori banii pentru participarea lor în competiţii, pentru că Federaţia nu a avut fondurile necesare. Atât sportivii cât şi antrenorii  au primit premierile şI indemnizaţiile pentru aceste performanţe. Eu sper că în acest an numărul medaliilor naţionale să fie mai mare, pentru că după câţiva ani şi secţia de înot a început să aibă rezultate, iar în plan internaţional ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă”, ne-a declarat Dumitru Blănaru, directorul CSM Brăila.

 

Sambo, locul întâi la medalii internaţionale

În aprilie 2018, la Campionatul European de sambo pentru juniori şi tineret, Teodora Naidin a cucerit medalia de bronz la categoria 52 kg iar la 56 kg, Cătălina Varvaruc s-a clasat pe locul al cincilea. Naidin a participat în august şi la mondialele şcolare de sambo, competiţie rezervată cadeţilor care a avut loc în Rusia, şi a devenit vicecampioană mondială. Naidin şi Varvaruc au reprezentat România şi la Campionatul Mondial de sambo pentru juniori şi tineret din Georgia, unde s-au clasat pe locul al 5-lea, respectiv, al 7-lea, poziţii mai mult decât onorabile ţinând cont de lipsa de experienţă competiţională internaţională a celor două sportive. În decembrie anul trecut, Teodora Naidin a fost prezentă şi la mondialele de sambo pentru cadeţi din Serbia dar nu a reuşit să urce pe podium.

La naţionalele de sambo pentru juniori şi tineret, Cătălina Varvaruc a devenit dublă campioană naţională la categoria 56 kg, iar Teodora Naidin şi-a trecut în cont tot două medalii, una de aur la juniori şi una de argint la tineret. Ulterior, cele două sportive pregătite de antrenoarea Carmen Constantin au devenit vicecampioane naţionale în 2018 şi la senioare.

Secţia de box a obţinut două locuri cinci la europenele de tineret, prin Valentin Velicu, şi la europenele şcolare, prin Marian Fălcaru. Velicu are şi o participare la Campionatul Mondial de box pentru tineret. De asemenea, Maria Naidin a fost prezentă la Balcaniada de judo din Muntenegru, unde s-a clasat pe locul al cincilea la categoria de vârstă U15.

 

Kaiac-canoe, secţia cu cele mai multe rezultate pe plan naţional

Pe plan naţional, CSM Brăila a obţinut 74 de medalii la Cupa României şi la Campionatele Naţionale, dintre care 15 au fost de aur, 27 de argint şi 32 de bronz.

Pe primul loc la acestă secţiune se află secţia de kaiac-canoe, care a bifat 26 de medalii, 5 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz. Pe locul al doilea se află secţia de box cu 16 medalii, iar pe al treilea cea de atletism, care a adunat 13 medalii. Pe următoarele şapte locuri se află în ordine scţiile de sambo – 9 medalii, judo – 4 medalii, triatlon 3 medalii, înot 2 medalii, ciclism 1 medalie.

La dirt track, volei şi tenis, clubul nu a obţinut nicio medalie. Cu menţiunea că la dirt track nu s-au omologat rezultatele din întrecerea juniorilor pentru că în competiţie nu au participat sportivi de la trei cluburi, iar în aceste condiţii CSM Brăila nu a putut să bifeze o medalie de aur prin Andrei Popa şi una de bronz prin Purice.

Echipa de volei a ajuns la turneul semifinal al Campionatului Naţional rezervat cadetelor, unde s-a clasat pe locul al treilea, iar din acest an va evolua la junioare.

La tenis de câmp s-a remarcat Albert Chibulcutean, care a fost cooptat la lotul naţional, un alt rezultat bun fiind locul al şaptelea pe care s-a clasat Matei Văleanu, la categoria de vârstă copii 10 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro