• banii au fost alocaţi secţiilor în funcţie de rezultatele obţinute anul trecut şi de cheltuielile aferente calendarului competiţional din acest an • secţia de kaiac canoe a primit cei mai mulţi bani, 65.000 lei • anul competiţional a început foarte bine • pandemia de coronavirus a stopat însă activitatea clubului brăilean • “Sala este închisă, nu mai face nimeni antrenamente”, ne-a declarat Anamaria Ioniţă, directoarea CSM Brăila
La fel ca şI celelalte entităţi sportive, CSM Brăila respectă regulile impuse de pandemia de coronavirus şi şi-a închis pentru moment porţile. Sportivii vor relua antrenamentele odată cu începerea şcolilor, mai precis atunci când se vor ridica toate interdicţiile impuse de starea de urgenţă.
CSM Brăila începuse foarte bine anul competiţional 2020.
“Am început 2020 foarte bine. Atletismul a obţinut 3 medalii, 2 de aur la triplusalt prin Alexandru Şendrea, mult peste obiectivul propus. La noi la atletism, celelalte competiţii de sală nu se vor mai desfăşura, din mai începe sezonul în aer liber. La judo avem o medalie de aur la cadeţi obţinută de Paul Scurtu. Acest sportiv urma să participe atât la Cupa Mondială cât şi la Campionatul Balcanic. Scurtu era la lot dar cum toate activităţile sportive au fost oprite, acesta a venit la Brăila. Toate federaţiile şi-au suspendat competiţiile. Ne-au fost trimise indicaţii precise de la MTS pentru oprirea tuturor activităţilor. Sala este închisă, nu mai face nimeni antrenamente”, ne-a declarat Anamaria Ioniţă, directorul interimar al CSM Brăila.
Conform precizărilor făcute de Anamaria Ioniţă, clubul brăilean primise bugetul pentru 2020 de la Ministerul Tineretului şi Sportului, unul cu 8.000 de lei mai mic decât cel din anul precedent, adică 270.000 lei.
Această sumă a fost împărţită secţiilor de la CSM Brăila în funcţie de rezultatele din 2019 şi de cheltuielile aferente calendarului competiţional din acest an.
Secţia de kaiac canoe a primit cei mai mulţi bani, 65.000 lei.
Restul banilor s-au împărţit astfel: secţiei de atletism i-au fost alocaţi 38.000 lei, secţia de judo a primit 35.000 lei. Secţiiilor de box şi sambo li s-au alocat câte 28.000 lei, la secţia de nataţie au ajuns 23.000 lei, secţia moto a primit 21.000 lei, la secţia de volei au fost alocaţi 10.000 lei, la ciclism şi triatlon câte 7.500 de lei, iar la tenis de câmp 7.000 lei.
“Bugetul pe secţii a fost alocat în funcţie de rezultatele obţinute de acestea în sezonul anterior precum şi de calendarul competiţional 2020. Cei mai mulţi bani au ajuns la secţia de kaiac canoe. Sportivii de acolo au obţinut multe medalii anul trecut. Iar un alt aspect în acordarea acestor bani îl reprezintă faptul că aceşti sportivi se antrenează pe Dunăre. Ca să-şi îndeplinească obiectivele au nevoie de un cantonament de pregătire înainte de fiecare competiţie. Iar acest stagiu se face întotdeauna la baza sportivă de la Bascov, acolo unde se desfăşoară competiţiile oficiale. De asemenea, la judo am
ţinut cont de faptul că toate finalele din acest an sunt la distanţe foarte mari, la Deva, Cluj, Oradea, iar pentru fiecare finală secţia de judo are nevoie cam de 3.000 lei. Unele secţii au făcut economii pentru că nu s-au mai ţinut competiţiile, aici intră atletismul la care celelalte concursuri de sală nu se vor mai desfăşura în acest an. Deocamdată, nimeni nu mai face antrenamente, iar competiţiile sunt suspendate. Când se vor relua acestea vom vedea, probabil odată cu începerea cursurilor şcolare”, a mai spus Anamaria Ioniţă.