* 4.500 de brăileni, dintre care 4.000 de adulți și 500 de elevi, participă la această campanie națională de informare derulată de Crucea Roșie Brăila * timp de 4 luni, elevii vor participa la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional, iar adulții, în special cei din mediul rural, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei
Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19. Proiectul finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșe (IFRC), vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Astfel, 23.500 de elevi din 40 de județe și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli, cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii.
Totodată, 188.000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.
La nivelul județului Brăila, 4.500 de persoane vor participa la această campanie, fiind vorba de 4.000 de adulți și 500 de elevi. În campanie sunt implicați și 10 voluntari.
Campania a debutat în luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari de Cruce Roșie din 44 de filiale din țară. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară o caravană de educație pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora. O primă sesiune de informare a avut loc în județul nostru, mai exact în comuna Movila Miresii, iar acțiunile vor continua în perioada următoare.
Proiectul are în vedere și ajutorarea a 8.122 de familiile nevoiașe cu pachete cu produse de igienă.
Pentru publicul general, campania națională de informare și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare, prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție și a indicațiilor autorităților.
“Niciunul dintre noi nu este în siguranță până când toți nu sunt în siguranță!”, afirmă reprezentanții Crucea Roșie România.