Crucea Roşie Română, 135 de ani de umanitate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Crucea Roşie Română, 135 de ani de umanitate


"Sărbătorim astăzi surorile de Cruce Roşie care au alinat suferinţa răniţilor şi bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri şi bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos şi tuberculoză, care au distribuit mesaje familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Sărbătorim astăzi voluntarii care au distribuit hrană persoanelor ce sufereau de foame, care au construit adăposturi pentru cei ce au rămas fără case în urma inundaţiilor, cutremurelor, războiului, care au distribuit haine şi pături. An de an, Crucea Roşie Română a venit în sprijinul comunităţilor vulnerabile adaptându-şi răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de acestea greutăţile războiului, confuzia tranziţiei dintre diferite regimuri, a supravieţuit dezastrelor naturale de mari proporţii şi a contribuit la efortul de refacere a comunităţilor din zone îndepărtate de pe glob, în Indonezia, China, Haiti şi Japonia", a punctat Florica Focşa, peşedinta filialei brăilene a Crucii Roşii, citând din discursul aniversar al Mihaelei Geoană, preşedinta organizaţiei.
Anul trecut, Crucea Roşie Română a oferit ajutor de urgenţă pentru 38.803 persoane afectate de inundaţii, mai mult de 30.000 de familii au primit hrană prin programul Banca de Alimente, peste 150.000 de persoane au beneficiat de servicii de prim-ajutor de bază, peste 19.000 de tineri au participat la programele de educaţie pentru sănătate, iar peste 7.000 de elevi au fost sensibilizaţi cu privire la noţiunile de toleranţă, respect şi umanitate.
Primul sediu al organizaţiei a fost deschis în Spitalul Colţea din Bucureşti, de un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, care au semnat actul de înfiinţare a Crucii Roşii Române, la 4 iulie 1876.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro