Mergi la conţinutul principal

Cruce de flori aruncată simbolic în Dunăre de ziua Bobotezei

* ieri, șase preoți brăileni, în frunte cu preotul protopop Mircea Băncilă, au oficiat o slujbă de binecuvântare pe Faleza Dunării, cu prilejul sărbătorii Bobotezei * au fost prezenți câteva sute de brăileni, primarul Brăilei, Marian Dragomir, președintele CJ Francisk Chiriac și subprefectul Vasilica Vîlcu * după slujbă, părintele protopop a aruncat o cruce de flori în apele fluviului *concomitent, preoții au împărțit zeci de mii de sticle cu aghiasmă în bisericile din municipiu și județ

 

După ce, cu o zi înainte, în Ajunul Bobotezei, ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, laolaltă cu preoții din Brăila și Galați, a oficiat slujba Aghiasmei celei Mari și i-a binecuvântat pe credincioși prin stropirea cu apă sfințită, ieri, în ziua marelui praznic împărătesc, au fost oficiate Sfinte Liturghii în toate bisericile și au fost împărțite zeci de mii de sticle cu aghiasmă. Nu mai puțin de 150.000 de sticle cu aghiasmă de 0,5 litri fiecare au fost împărțite credincioșilor de la Dunărea de Jos la sărbătoarea Botezului Domnului, peste 35.000 numai în Protopopiatul Brăila.

Tot ieri, în jurul orei 13.00, părintele protopop Mircea Băncilă, împreună cu un sobor de preoți brăileni, a oficiat o slujbă de binecuvântare pe Faleza Dunării, în prezenta câtorva zeci de brăileni, veniți pe malul fluviului în ciuda faptului că obiceiurile de Bobotează, de anul acesta - procesiunea cu fanfara Garnizoanei și cu icoana, concursul pentru prinderea Crucii - nu s-au mai ținut din pricina pandemiei de Covid-19. Cei șase preoți au intonat imnul Bobotezei ("În Iordan botezându-Te, Tu, Doamne...") în prezența primarului Marian Dragomir, a președintelui CJ, Francisk Chiriac și a subprefectului Vasilica Vîlcu și s-au rugat pentru pacea și sănătatea brăilenilor. La final, părintele protopop Mircea Băncilă și-a exprimat speranța că, anul viitor, vom sărbători Botezul Domnului așa cum se cuvine și că ne va izbăvi Domnul de necazuri. Slujba Bobotezei de ieri, de la Faleza Dunării, s-a încheiat în mod simbolic, cu aruncarea unei cruci de flori în culorile roșu, galben și albastru, în apele Dunării, după ce preoții și oficialitățile au urcat pe șalupa Lacu Sărat și s-au depărtat de mal. Slujbe asemănătoare s-au oficiat și la Galați, precum și în celelalte orașe-port la Dunăre ale României.  

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro