Mergi la conţinutul principal

"Crocodil-show", fabule cu fitil de Dan Plaesu

De curind, a aparut in librarii un nou volum semnat de Dan Plaesu, "Crocodil-show, fabule cu fitil", editat de "Pax Aura Mundi". Acesta este al doilea volum de fabule al lui Plaesu. Primul, "Gind de arici liber", a aparut in 1995. In cele 128 de pagini ale volumului au fost selectate 111 fabule, savuroase, care ridiculizeaza moravurile moderne. Personajele din lumea fabulelor lui Dan Plaesu sint si dintre cele obisnuite, boi, capre, porci, cocosi, dar si mai putin obisnuite, precum licuricii sau furnicii - bunici si tati. Aceste fabule au mai aparut, in parte, in revistele "Urzica", "Perpetuum comic", "Flacara", "Pagini dunarene" sau in revista "Dominus" din Galati.
Dan Plaesu a mai publicat volumul "Muntele personal", in care erau tiparite trei comedii inedite: "Cine arde gazul?" - din 2003, "Crima din sufragerie" - din 2003 si "Muntele personal" - din 1985, foarte ancorate in prezent. Despre autor, regretatul scriitor Laurentiu Ulici spunea ca se dovedeste a fi un discipol al lui Tudor Popescu situindu-se pe o atragatoare linie de mijloc intre Baranga si Mazilu. Dan Plaesu a debutat pe scenele profesioniste in 1979 cu spectacolul "Semnat indescifrabil: Mitica" - jucat la Teatrul Dramatic Galati, piesa urmata de "Pamintul dupa ora zece si cinci" montata in 1981 la Teatrul "Maria Filotti" din Braila. Apoi, in 1989 i s-a jucat spectacolul "Octombrie cu ghiocei" la Teatrul Dramatic din Galati. Dan Plaesu a mai avut si piese reprezentate radiofonic, "Puncte cardinale" - 1981 la Radio Bucuresti sau piese in lectura profesionista precum: "La inceput a fost pestele" - 1982. Dan Plaesu are la activ si alte genuri in afara de cel dramatic. In 1983 a aparut volumul "Colectionarul de exceptii", fantezii satirice aparute la editura "Junimea" Iasi, in 1985 a fost tiparit romanul "Veghea" la aceeasi editura, iar in 1989 a scris un alt roman, "Lucrare de control la istorie", care a aparut la editura "Cartea Romaneasca". Dan Plaesu a fost secretar general de redactie la "Libertatea" din Braila, iar acum detine aceeasi functie la ziarul "Viata libera" din Galati.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu