Mergi la conţinutul principal

Criza loveşte şi în Prefectură

* prefectul spune că face eforturi disperate pentru a reduce cheltuielile la minim, dar nu se pune problema să fie cineva concediat

Cum criza economică afectează pe rând instituţii şi societăţi, nici Prefectura Brăila nu a scăpat neatinsă. Salariaţii din Prefectură nu şi-au mai primit din martie unele sporuri, însă sunt bucuroşi că măcar nu şi-au pierdut locul de muncă.  Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului, Loredana Alexandru, a declarat că instituţia de-abia supravieţuieşte din banii pe care îi are alocaţi de la Guvern şi că a făcut tot posibilul pentru a reduce cât mai mult cheltuielile: "Asta a fost principala mea preocupare de când am fost numită prefect. Am redus cu 100% cheltuielile cu internetul, deoarece am reziliat contractele cu cele două firme care asigurau acest serviciu şi am apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care ni-l asigură gratuit. Ne-a părut rău, dar nu ne mai permiteam să plătim. Am redus cu 50% numărul de abonamente telefonice, am rămas numai cu 3 în derulare. Aşadar, cheltuielile pe partea aceasta s-au redus cu 65%. Discutăm acum cu STS-ul să beneficiem de un serviciu ce presupune să putem trimite tuturor serviciilor deconcentrate, primăriilor, personalului, membrilor comitetului de urgenţă, 5.000 de sms-uri lunar, de pe internet, pe telefoanele mobile. Aşa se reduc cheltuielile cu hârtia, cu poşta, cu telefoanele". Loredana Alexandru a mai adăugat însă că, cea mai delicată problemă o reprezintă faptul că din martie, salariaţii nu mai iau sporul de antenă de 10% şi nici prima de concediu: "În martie ne-am trezit că nu avem din ce plăti aceste sporuri, am făcut şedinţă, am chemat toţi oamenii şi le-am expus situaţia, au fost înţelegători, pentru că asta e treaba. Deşi acestea sunt nişte sporuri prevăzute prin lege nu avem, pur şi simplu, bani să le alocăm. Oamenii au înţeles că nu au încotro. Măcar nu pleacă nimeni...", a mai adăugat prefectul. Aceasta a ţinut să precizeze că situaţia este similară şi în restul prefecturilor din ţară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro