Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criza fara precedent in fotbalul brailean

Daca in anii precedenti startul campionatelor de fotbal reprezenta o sarbatoare si pentru Braila si pentru miile de fani din acest oras, actualul sezon pare a fi unul de criza. In acest moment in judet sint trei echipe angrenate in Liga a III-a, insa dupa derularea primelor doua etape nici una nu a acumulat vreun punct.
Fotbalul brailean este intr-o situatie foarte critica. Fosta Dacia se lupta pentru podium, actuala CF este in Liga a III-a, pe ultimul loc in seria intii. Echipa fanion a orasului a cheltuit sume fabuloase in ultimii ani, iar acum a ajuns in cel de al treilea esalon fotbalistic al tarii. Toti dau vina pe Vasile Bratianu si colaboratorii sai, dar oare fostul presedinte executiv este singurul care poarta aceasta vina? Putea oare Bratianu sa riste de unul singur si sa ia singur decizii in defavoarea fotbalului brailean? Probabil ca nu, deoarece si in actuala conducere administrativa se mai regaseste un galatean, Romeo Jianu.
Exista fosti jucatori de marca, unii dintre ei cu potential financiar, dar ei nu sint doriti la club, de ce oare?.
Acum CF Braila este inglodata in datorii si nu are cum sa se descurce nici in Liga a III-a fara citiva jucatori cu experienta.
Pluto a gresit, dar gresesc in continuare si cei care ii tin pe marginea terenului pe Rotaru si Calin, jucatori care de altfel au contracte dolofane. Poate cu ei in teren formatia braileana ar arata altfel. Tinerii jucatori promovati de Vasile Darie sint talentati, dar nu au experienta meciurilor din acest esalon. Ar trebui citeva implanturi dar acestea costa si CF-ul este in colaps financiar.
In aceste conditii, echipa nu are cum sa faca fata in acest esalon si probabil ca va retrograda, daca nu chiar se va desfiinta, si asta numai din cauza unor ambitiosi care doresc mentinerea ei numai cu bani publici in loc sa o cedeze unor investitori care, cu siguranta ca ar readuce CF-ul pe linia de plutire.

Viitorul Insuratei traieste din amintiri

Deocamdata nici formatia din Insuratei nu face exceptie de la regula. Dupa doua etape, Viitorul are zero puncte. Anul trecut, cind abia a facut cunostinta cu Liga a III-a Viitorul a fost sperietoarea echipelor care au luptat pentru promovare, mai mult a arbitrat aceasta lupta, iar acum, in premiera, se afla in zona retrogradarii.
Antrenorul Sandu Minciu a renuntat la jucatorii galateni si mizeaza pe fotbalisti autohtoni, dar o parte dintre acestia inca nu confirma.
Pentru ca se afla intr-o grupa foarte grea, echipa din Insuratei ar trebui sa-si reevalueze atitudinea fata de fotbal si ceea ce reprezinta el pentru suporterii locali, altfel risca sa treaca prin emotii.

Iluziile incep sa se destrame la Ianca

Cea de a treia formatie care evolueaza in Liga a III-a, CSO Ianca, se afla pe ultimul loc in seria a doua, iar sansele ei de a incheia turul campionatului 2007-2008 se diminueaza pe zi ce trece. Este greu pentru un lot care se reunea o data pe saptamina, miercurea, la o miuta, iar simbata juca in campionat, sa reziste intr-o competitie de asemenea anvergura.
Cu actualul lot, fara sa transfere jucatori de valoare, CSO Ianca va mai incasa citeva infringeri, dupa care, entuziastii sai conducatori vor ajunge la concluzia ca Liga a III-a este deocamdata o caciula prea mare pentru ei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii