Tăriceanu susţine că preconizatul acord al României cu Fondul Monetar Internaţional este expresia neputinţei Executivului de a lupta eficient împotriva crizei economice. Liberalul a criticat limitarea de 2% a deficitului bugetar, susţinând că un deficit bugetar mai mare datorat creşterii investiţiilor publice în infrastructură este soluţia stimulării sectorului privat. "Când capacitatea de a investi a sectorului privat este mult diminuată nu ne mai rămân decât investiţiile publice chiar cu preţul creşterii deficitului bugetar. Statele occidentale s-au modernizat în anii 50 şi 60 cu deficite mari şi investiţii în infrastructură", a spus Tăriceanu.
Preşedintele PNL a apreciat că un set de măsuri anticriză ar trebui să includă uşurarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri, reducerea cotei unice de la 16% la 15%, reducerea TVA de la 19% la 15%, reducerea cu două procente a contribuţiei la asigurările sociale, precum şi creşterea fondurilor alocate marilor programe de investiţii: construirea de locuinţe sociale, programul Fermierul, acordarea de garanţii şi stimulente suplimentare pentru sectorul privat.
"Guvernul Boc nu a dat dovadă decât de lipsă de pregătire şi de curaj. Criza economică a câştigat prima rundă din meciul de box cu criza prin neprezentarea adversarului. Iar apoi prosopul a fost aruncat chiar de către antrenorul Guvernului, preşedintele Traian Băsescu", a conchis Tăriceanu.