Mergi la conţinutul principal

Criză de asfalt la Brăila, reparații întârziate cu săptămânile

* prin tot orașul sunt porțiuni de trotuar sau carosabil nereparate după diverse intervenții la rețelele subterane * motivul invocat de Primărie: firma care ar trebui să livreze mixtura asfaltică nu și-a pornit stația de asfalt

 

O porțiune de trotuar stă de mai bine de o săptămână cu o săpătură astupată superficial doar cu pământ, deși este situată chiar în ”buricul târgului”, pe strada Unirii colț cu strada 1 Decembrie 1918, în dreptul fostei Bănci a Brăilei, o clădire monument istoric recent reabilitată de Primărie. Săpătura a fost executată de o echipă de lucru a Companiei de Utilități Publice ”Dunărea”, pentru remedierea unei avarii, după cum ne-au informat chiar reprezentanții Primăriei, care au recunoscut că astfel de porțiuni de trotuar sau carosabil rămase nereparate în urma unor intervenții la rețelele subterane, făcute nu doar de compania de apă ci și de furnizorii de gaze sau electricitate, sunt la ora actuală prin tot orașul. De ce nu au fost refăcute în timp util? Pentru că firma care ar trebui să livreze mixtura asfaltică, mai exact ”Euro Building” Brăila, încă nu și-a pornit stația de asfalt. Este explicația furnizată de Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brăila. Potrivit acestuia, stația respectivă ar fi trebuit pornită pe parcursul acestei săptămâni. Culmea, același lucru ni s-a transmis și în urmă cu două săptămâni, când am solicitat o explicație pentru o porțiune de trotuar nereparată de pe bulevardul Cuza. Din câte se pare, stația de asfalt administrată de ”Euro Building” se dovedește foarte greu de repornit după sezonul rece... Nu același lucru se poate spune și despre stația unei alte firme de asfaltări, ”Micatis” SRL, care deja a fost pusă în funcțiune. ”Furnizorii de utilități - apă, gaze, electricitate - au contract cu Euro Building pentru livrarea mixturii asfaltice necesare pentru refacerea zonelor unde se intervine pentru remedierea avariilor subterane. Deocamdată, Euro Building nu și-a pornit stația de asfalt, acesta fiind motivul pentru care sunt multe locuri în oraș cu asfaltul spart și nereparat. La ora actuală, asfalt toarnă doar Micatis, firma cu care Primăria are contract pentru întreținerea străzilor din municipiu”, ne-a explicat directorul Termegan.

În ceea ce privește trotuarul de pe bulevardul Cuza, despre care cotidianul nostru vă informa în urmă cu două săptămâni, reamintim că acesta nu este acoperit cu covor asfaltic ci cu pavaj, deci nefuncționarea stației de mixturi asfaltice nu avea nicio influență în acțiunea de refacere a suprafeței de călcare pe care au deranjat-o angajații CUP ”Dunărea”. Cu toate acestea, porțiunea respectivă a stat timp de circa două săptămâni acoperită doar cu un strat de pământ. Contactat de reporterii noștri pentru un punct de vedere, directorul companiei de apă, Silviu Mangiurea, ne-a dat asigurări, la începutul lunii aprilie, că va trimite în cel mai scurt timp echipa de lucru pentru remedierea problemei. La ora actuală, trotuarul în cauză nu mai arată ca o porțiune proaspăt arată, dar nici nu e cum era înaintea intervenției CUP Dunărea. Concret, pavajul nu a fost refăcut la forma inițială, ci doar s-a pus un strat de pietriș care dă senzația unei lucrări de mântuială.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro