Mergi la conţinutul principal

Critici, sugestii şi ironii pe tema protocolului «larg» al consilierilor municipali

• apa, sucurile, cafelele, prăjiturile şi fructele sunt nelipsite de pe masa consilierilor municipali, la fiecare şedinţă  susţinută în sala Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila • tocmai aceste produse de protocol au stârnit o serie de ironii la nivelul membrilor CLM în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare • PND-istul Bogdan Botea a criticat că masa aleşilor dă lunar pe afară de astfel de “atenţii”, mai ceva ca la un summit NATO • reacţia a stârnit amuzamentul colegilor, ba chiar o serie de ironii din partea consilierilor PSD şi a primarului Marian Dragomir legate de stingerea luminilor în sală pentru economie, sau aducerea mâncării de acasă

 

Produsele de protocol aflate şedinţă de şedinţă pe masa consilierilor municipali în sala Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila au stârnit, recent, o serie de contre şi ironii între membrii CLM. Mai exact, pe un fundal uşor tensionat, în care a avut o serie de amendamente ce i-au fost respinse, consilierul municipal PND, Bogdan Botea, a ţinut să se răcorească puţin la finalul şedinţei ordinare a CLM şi să le transmită partenerilor pe plan local de la PSD câteva dintre ofurile sale. Ei bine, Botea a criticat faptul că masa aleşilor locali este plină cu sticle cu apă, suc, cu cafele, farfurioare cu dulciuri şi fructe, precizând că din punctul său de vedere, se exagerează atunci când vine vorba de protocol. PND-istul a catalogat “atenţiile” aproape la nivelul unui Summit NATO.

“Rugămintea mea este următoarea: am observat de la începutul acestui mandat că avem nişte reguli de protocol foarte largi aşa. Suntem răsfăţaţi, parcă am fi la Summitul NATO aici! Mâncare, băutură, apă, sucuri, fructe... Cred că ar trebui reduse puţin. Pentru că pe lângă faptul că sunt tentante, nu? Sunt nişte costuri inutile. Cred că o apă şi o cafea ar fi suficient pentru protocol”, a declarat Botea, stârnind amuzamentul colegilor şi chiar câteva comentarii ironice.

“Domnule consilier, eu în faţă aici (n.r. - la prezidiu), am doar apă. În faţa dumneavoastră au ajuns şi nişte fructe. Acum... ele sunt mai diverse”, a replicat imediat primarul Marian Dragomir. La rândul său, liderul grupului PSD din CLM, Sorin Boşneag, a ţinut să vină cu o altă propunere, tot în spirit de glumă: “Domnule primar, eu zic mai bine altceva. Cine vrea, să îşi aducă de acasă”.

“Orice vrea... să îşi aducă de acasă?! Eu cred că e periculos totuşi!”, a “sărit” cu o glumă şi consilierul PNL Petrică Popa, de altfel preşedintele de şedinţă.

Şi cum ironiile au continuat, edilul-şef a insistat să le transmită colegilor din sală că viceprimarul Alexandru Jantea i-a sugerat în spirit de glumă că cel mai bine ar fi să stingă cineva şi lumina pentru a se face economie.

“Domnule primar, sperăm că n-am ajuns acolo. De obicei, într-o asemenea instituţie primarul ar trebui să stingă lumina, aşa că să lăsăm lumina aprinsă totuşi”, a mai adăugat Popa.

“Domnule consilier, eu vă garantez că nimeni nu trebuie să stingă lumina la Primăria Municipiului Brăila”, a conchis la rândul său Dragomir.

Cert este că după întreg acest dialog sugestia consilierului PND a rămas în aer.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro