Mergi la conţinutul principal

Cristina Neagu a strălucit în Danemarca

Jucătoarea română Cristina Neagu a câştigat titlul de golgheteră a Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, după ce a depăşit-o, graţie celor zece goluri marcate în finala mică, pe Jovanka Radicevic (Muntenegru), informează agerpres.ro.
Neagu a ocupat primul loc al ierarhiei, cu 63 de goluri în nouă partide, din 104 aruncări (medie 61%), fiind urmată de Radicevic, cu 60 goluri, din 85 de şuturi (71%), iar poloneza Karolina Kudlacz-Gloc a completat podiumul, cu 52 de goluri din 82 de şuturi (63%).

Paula Ungureanu, as la 7 metri

Aceasta a fost a cincea distincţie primită duminică de interul stânga al naţionalei României, după medalia de bronz, titlul de cea mai bună jucătoare a finalei mici, desemnarea sa drept cea mai bună jucătoare a competiţiei şi nominalizarea în echipa ideală a turneului pe postul de inter stânga.
Paula Ungureanu a fost cel mai bun portar la aruncările de la 7 metri, cu 11 apărate din 30 executate, având un procentaj de 37%. Pe locul al doilea se află celălalt portar al României, Ionica Munteanu, cu 3 apărate din 9 executate, cu un procentaj de 33%. Pe treapta a treia s-a clasat Barbara Arenhart (Brazilia), Silvia Navarro (Spania), Silje Magareta Solberg (Norvegia) şi Yang Yurou (China), toate cu procentaj de 29%. În ciuda acestei evoluţii, Paula Ungureanu nu s-a clasat în primele 18 portăriţe ale Mondialului, având un procentaj mai mic de 33%. Olandeza Tess Wester a fost cea mai bună apărătoare de buturi, cu un procentaj de 43% (120 de intervenţii din 277 de şuturi), urmată de Darly Zoqbi De Paula (Spania), cu 42% (28/66), şi Rikke Poulsen (Danemarca), 41% (76/186), etc.

Clasamentul Fair Play

Olandeza Cornelia Groot a avut cele mai multe pase de gol, 54, fiind urmată de chinezoaica Zhao Jiaqin, 48, şi de norvegianca Nora Mork, 37, etc. Trei românce ocupă locul 17, cu câte 24 de assist-uri, Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi şi Cristina Neagu. Într-o ierarhie combinată, goluri şi assist-uri, Groot este prima, cu 93 de reuşite (39 goluri şi 54 de pase), urmată de Neagu, cu 87 (63Â24), şi de o altă olandeză, Estavana Polman, cu 84 (51^33), etc. Kazaha Olga Tankina este jucătoarea cu cele mai multe intercepţii la acest Mondial, 14 în 7 meciuri.
Olandeza Kelly Dulfer a avut cele mai multe şuturi blocate, 24, urmată de Biljana Bandelier (Serbia), Sabina Jacobsen (Suedia) şi Ana Sen (Rusia), cu câte 10. Românca Gabriela Perianu, cu 7 blocaje efectuate, a ocupat locul 10.
În clasamentul Fair Play, România a ocupat locul 8, cu un indice de 10,9 puncte, în timp ce pe primul loc s-a clasat Argentina, cu 8 p, urmată de Ungaria, 8,5 p, şi Tunisia, 8,7 p, etc.

Pentru Jocurile Olimpice

Naţionala feminină de handbal a României, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, se va lupta cu echipele Danemarcei, Muntenegrului şi Uruguayului, pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a anunţat Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) pe site-ul său oficial. România (locul 3 la CM 2015), Danemarca (locul 6 la CM 2015), Uruguay (locul 3 în America) şi Muntenegru (locul 4 la CE 2014) se vor bate pentru două locuri, turneul Grupei a 2-a fiind programat în perioada 17-20 martie 2016, gazda urmând să fie anunţată în curând, potrivit forului internaţional.
La CM 2015, România a învins Danemarca în sferturile de finală, cu scorul de 31-30, după prelungiri, iar Muntenegru a dispus cu 23-21 de Danemarca, în faza grupelor. Danezele s-au revanşat în meci pentru locurile 5-8, învingând Muntenegru cu 28-20. Uruguay nu a participat la Mondial. Sunt deja calificate şase echipe la Olimpiada de anul viitor, Brazilia, ca echipă gazdă, Norvegia (campioana europeană), Angola (campioana Africii), Argentina (vicecampioana Americii, învinsă de Brazilia), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi vicecampioana europeană Spania, după ce Norvegia a cucerit titlul mondial.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro