Mergi la conţinutul principal

Cristina, adolescenta de 14 ani bolnavă de tetrapareză spastică, începe drumul spre o viaţă normală

• Cristina Oana Păroiu, fata din Brăila care suferă de tetrapareză spastică, o boală care, în timp, i-a adus multe complicaţii, pleacă astăzi în Germania, acolo unde va fi supusă unei noi intervenţii chirurgicale şi, speră fata, ultima • chiar dacă costurile intervenţiei vor fi acoperite integral prin CNAS, Cristina are în continuare nevoie de sprijin • mama acesteia trebuie să plătească spitalizarea pentru a fi alături de fiica ei în această grea încercare • orice donaţie contează!

 

Pleacă la drum cu speranţa că se va întoarce acasă sănătoasă! Cristina-Oana Păroiu, adolescenta de 14 ani din satul Scorţaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu, a pornit ieri spre clinica din Germania, acolo unde va fi supusă unei intervenţii chirurgicale care îi poate reda bucuria. Aşa cum v-am mai informat, tânăra poartă pe umeri, încă din primul an de viaţă, o boală cumplită, care a crescut o dată cu ea. Este vorba despre tetrapareză spastică, o boală care, în timp, s-a multiplicat şi s-a transformat într-o insuficienţă motorie de cauză centrală, scolioză neurologică, genu flexum bilateral, picior plat valg secundar şi cot stâng flectat şi pronat, iar ultimele analize medicale arată că situaţia s-a agravat. Din cauza complexităţii bolii, Oana a intrat şi în evidenţa clinicii Clinica SRH Karlsbad din Germania, care are dotarea necesară pentru astfel de cazuri. La această clinică, copila va efectua o nouă operaţie, poate cea mai importantă dintre cele pe care le-a suportat până acum. Şi poate ultima! Costurile acesteia vor fi acoperite integral prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, numai că spitalizarea mamei sale trebuie suportată din propriul buzunar, care se ridică la 4.000 de euro.

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr” au fost alături de adolescentă şi au desfăşurat o campanie de strângere de fonduri în luna decembrie, unde s-au adunat în donaţii de 8.210 lei. Prin generozitatea dumneavoastră, fata reuşeşte acum să spere la o nouă viaţă. Iar săptămâna trecută alte trei donaţii, fiecare în valoare de 100 lei, au sosit la redacţie. Raluca F. şi alţi doi donatori care au preferat să îşi păstreze anonimatul i-au urat adolescentei multă sănătate şi speră ca intervenţia pe care o va face în Germani să fie un succes.

Din păcate, Gica Păroiu, mama Cristinei, nu a reuşit să strângă toţi cei 4.000 euro, însă a pleacat la drum cu banii pe care îi are la acest moment pentru că altfel riscă să piardă decontarea operaţiei de către CNAS, intervenţia fiind deja programată. Însă, cum orice mamă face orice pentru puiul ei, femeia speră că în zilele ce vin oamenii cu suflet mare o vor ajuta să acopere întreaga sumă necesară costurilor de spitalizare.

De aceea, cotidianul “Obiectiv” şi Asociaţia “Pentru Adevăr” vă îndeamnă să fiţi în continuare alături de Cristina Oana Păroiu şi să faceţi donaţii pentru ca adolescenta să se bucure de o viaţă normală şi să scape de scaunul cu rotile.

 

Cine doreşte să o ajute poate depune bani în contul mamei acesteia, Păroiu Gica, deschis la CEC Bank:

 

RO68CECEC001946207788411

 

De asemenea, vă aşteptăm donaţiile săptămâna aceasta la sediul redacţiei cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, între orele 10.00-17.00. Toate sumele strânse vor fi făcute publice, toţi banii strânşi urmând a fi donaţi familiei Cristinei pentru ca mama ei să o poată rămâne alături de fată la clinica din străinătate.

 

Oferă o şansă la viaţă! Donează!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro